Αποστάσεις Μάρδα από Ξυδάκη και δραχμή: Η συζήτηση προκαλεί ζημιά

«Η δραχμή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας»

Αποστάσεις Μάρδα από Ξυδάκη και δραχμή: Η συζήτηση προκαλεί ζημιά

Ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος έφερε πάλι στο προσκήνιο τη δραχμή (έστω κι αν μετά προσπάθησε να το μαζέψει) πήρε ο Δημήτρης Μάρδας.

«Η συζήτηση για τη δραχμή είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό προκαλεί ζημιά στην ελληνική οικονομία» δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, τόνισε ότι η χώρα μπαίνει σε μια δίνη μέσα από τέτοιες ανούσιες συζητήσεις σημειώνοντας ότι όλα αυτά γίνονται παραμονές του κλεισίματος της αξιολόγησης: «Η δραχμή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, η συζήτηση για τη δραχμή αποτελεί πίεση ώστε η κυβέρνηση να γίνει πιο ενδοτική στις πιέσεις των δανειστών, ενώ επιτέθηκε στους (λεγόμενους) «δραχμιστές» λέγοντας ότι έχουν θέσεις αινίγματα και όχι απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται.

Όσον αφορά την καθυστέρηση της αξιολόγησης, είπε ότι οι οποιεσδήποτε λύσεις θα βγουν μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα, ενώ τέλος υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να δώσει την έκτακτη παροχή στους χαμηλοσυνταξιούχους λέγοντας πως «εάν ήταν λάθος θα είχαμε πρόβλημα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top