Τα σταυρωτά φιλιά που αντάλλαξαν Τσίπρας και Ολάντ πριν την έναρξη της 2ης Ευρωμεσογειακής συνόδου στη Λισαβόνα, προϊδέασαν για το θερμή στήριξη του Γάλλου προέδρου στις ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,  οι χώρες που συμμετείχαν στην σύνοδο της Λισαβόνας ζητούν έγκαιρο κλείσιμο της β' αξιολόγησης στη βάση του ευρωπαϊκού κοινοτικού κεκτημένου και με σεβασμό στις συνταγματικές και δημοκρατικές αξίες ενώ ο Πρωθυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με Ραχόι και Αναστασιάδη. Εντός συνόρων ο υπουργός οικονομίας ξεκαθάρισε ότι μέτρα πέρα από το πρόγραμμα η κυβέρνηση δεν δέχεται.

«Ψέματα, ανικανότητα, φόροι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ξανά για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% σε δύο χρόνια, του φόρου επιχειρήσεων στο 20% και προσέλκυση επενδύσεων και στην αγορά ακινήτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί τις εκλογές γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει.

«Παρά τη θέλησή του, οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Η πολιτική αλλαγή θα συντελεστεί» ανέφερε.

«Οι εκλογές εφόσον η κυβέρνηση τηρεί το πρόγραμμά για το οποίο ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο του 2015, δεν τίθενται» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Πιο απαισιόδοξη όλων η εκδοχή του επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας.

«Αν δεν υπάρξει 4ο μνημόνιο τότε μιλάμε για το απευκταίο σενάριο της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ» ανέφερε.

Στο Μαξίμου πάντως εκτιμούν ότι τελικά θα βρεθεί κοινός τόπος, θα κλείσει η αξιολόγηση, θα μπούμε σε ποσοτική χαλάρωση και θα ανοίξει ο δρόμος για έξοδο στις αγορές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα Τσίπρα: «Η ΕΕ έχει ανάγκη τον ευρωπαϊκό Νότο για να ενισχύσει τη συνοχή της»

 

 

Tags: