Καμμένος: Η Γερμανία φέρεται σαν τον νταβατζή στις ελληνικές ταινίες του ’50!

Όχι σε πρόωρες εκλογές – Νεό μήνυμα στον Ερντογάν

Καμμένος: Η Γερμανία φέρεται σαν τον νταβατζή στις ελληνικές ταινίες του ’50!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Γερμανίας, με αφορμή την στάση του υπουργού Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έναντι της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι.      

«Είναι παλαβά πράγματα αυτά που ακούγονται για μείωση αφορολόγητου ή για κόψιμο συντάξεων.  Δεν είναι δυνατόν να φορολογήσουμε κάποιον που παίρνει 150 ευρώ τον μήνα και είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτή είναι η στιγμή η Ευρώπη να αποφασίσει: 'Η θα ακολουθήσει αυτά που συμφώνησε ή αν θέλουν οι Γερμανοί να τινάξουν την Ευρώπη στον αέρα, ας την τινάξουν», δήλωσε  ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που θυμίζει ελληνικές ταινίες του '50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας συνεχίζουν να το το κάνουν και να τινάξουν την Ευρώπη στον αέρα. Θα μείνουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αλλά δεν πρόκειται να εξαθλιώσουμε συνταξιούχους και μισθωτούς».

Για το αν η κυβέρνηση θα προσφύγει στις κάλπες, με εκλογές ή δημοψήφισμα, σχολίασε: «Δεν έχουμε να πάρουμε κανένα καπελάκι μας και να φύγουμε. Οι Έλληνες ψήφισαν κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια. Τη λαϊκή εντολή εμείς την εφαρμόσαμε και την εφαρμόζουμε. Όπως και το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τους δανειστές. Είναι η σειρά τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει» και συμπλήρωσε με αφορμή τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ και πάλι: «Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε, θα ζορίσουμε κι εμείς!».

Νέο μήνυμα στον  Ερντογάν

Όπως και χθες, σε άλλη συνέντευξή του, ο υπουργός Άμυνας κάλεσε τον Ερντογάν  να απευθύνει τις απειλές του  για τους προσφυγικό και στις υπόλοιπες χώρες που έχει συμφωνίες η Τουρκία μέσω ΕΕ και ΝΑΤΟ και επισήμανε:   

«Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί η Τουρκία, από τη στιγμή που αιτείται να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά θανατικής ποινής, δεν μπορεί το 2017 να έχουμε βασανιστήρια και καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διωγμούς με την πρόφαση για συμμετοχή στο πραξικόπημα ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top