K. Μακρή: Νέα επιστολή στο Εurogroup από τον Τσακαλώτο

Τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο , γιατι αυτή τη στιγμή είναι πλήρως εγκλωβισμένη»  σχολίασε η Κάτια Μακρή για τις πολιτικές εξελίξεις μετά το Eurogroup, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

«Η  πληροφορία μου είναι πως ο Ευκλείδης Τσακαλάκος, ο οπoίος ήταν πολύ   αμήχανος μετά το χθεσινό eurogroup, θα στείλει μια νέα επιστολή στους θεσμούς, ζητώντας τους γραπτά τα μετρά που ζητούν. Δεν τα ξέρει;  Τα ξέρει. Όπως ξέρει ότι πρόκειται για ένα νέο μίνι μνημόνιο, αφού αφορούν το 2019 και μετά. Απλώς, αυτό δείχνει ότι πάμε στις καθυστερήσεις για να αποφασίσει η κυβέρνηση στον  ενδιάμεσο χρόνο τι θα κάνει» τόνισε η Κ. Μακρή.  

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η σχολιάστρια του Star, η κυβέρνηση:  

1.Αν πάρει κάτι περισσότερο για το χρέος – που δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή- θα επιχειρήσει να κλείσει την αξιολόγηση και να περάσει το πακέτο από τη Βουλή. Βέβαια μετά από δυο χρονιά διαρκούς πισωγυρίσματος και αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα που τα ψηφίζει όλα, δείχνει σημάδια κόπωσης.

2. Αν δεν πάρει τίποτα,  θα πάει σε σύγκρουση με τους δανειστές, θα δημιουργήσει τον «εχθρό»  –ο Σόιμπλε και η αντιπολίτευση-  και θα στήσει κάλπες.

3.Υπαρχει και μια τρίτη σκέψη, να συρθούμε έως τις γερμανικές εκλογές. Δηλαδή με τους φόρους και στεγνώνοντας την αγορά, να πληρώσει η κυβέρνηση τα ομόλογα του καλοκαιριού και να πάμε έτσι έως τον  Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση ποντάρει – στο ότι θα ενισχυθεί ή θα κερδίσει ο Σούλτς, οπότε δεν θα είναι ο Σόιμπλε στο τιμόνι.

Κατέληξε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της:     

«Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι ρίσκο. Ο  κ. Λιαργκόβας,  ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής λέει ότι δεν φτάνουν τα χρήματα και ότι η αβεβαιότητα θα χτυπήσει «κόκκινο», ανάπτυξη δεν θα υπάρχει και όλα τα μεγέθη θα τιναχτούν στον αέρα. Και τα τρία σενάρια είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Το συμπέρασμα είναι ότι  και αυτή η ατέρμονη διόπτευση, δεν είχε κανένα όφελος. Αντιθέτως έδωσε χρόνο στους δανειστές να λύσουν τις διαφορές τους και να ενώσουν τις ιδεοληψίες τους. Στο μεταξυ χάσαμε όλους τους σύμμαχους - πλην των Γάλλων - και μας  γύρισε και πάλι μπούμερανγκ» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top