Κουμουτσάκος: Η Τουρκία να εγκαταλείψει την οδό των απειλών προς την Ελλάδα

«Η ελληνική δικαιοσύνη σεβάστηκε το εθνικό και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο»

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία να εγκαταλείψει την οδό των απειλών προς την Ελλάδα

Να εγκαταλείψει την οδό των απειλών προς την Ελλάδα, κάλεσε την Τουρκία ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι  «η Τουρκία διαπράττει σοβαρό λάθος, μετατρέποντας ένα ζήτημα λειτουργίας του κράτους δικαίου σε πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής».

«Ο δρόμος των απειλών προς την Ελλάδα, προς μια γειτονική ευρωπαϊκή χώρα, επειδή η Δικαιοσύνη της - όπως όφειλε - σεβάστηκε το εθνικό και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, είναι δρόμος ολισθηρός και επικίνδυνος» υπογραμμίζει  συγκεκριμένα ο τομεάρχης της ΝΔ και προσθέτει ότι όσο πιο γρήγορα εγκαταλείψει τον δρόμο αυτό η Άγκυρα, «τόσο καλύτερα για τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Τόσο καλύτερα για τις σχέσεις της με την Ευρώπη».

Καταλήγει στη δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ:  «Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πολλά. Δεν θα λυθούν με απειλές, αλλά με διάλογο και συνεννόηση στη βάση του Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top