«Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης, είναι η κόκκινη γραμμή και μέχρι το 2018 δεν υπάρχει καν θέμα νομοθέτησης μέτρων, γιατί έχουν ψηφιστεί τα πάντα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο δημοσιονομικό» δήλωσε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε επίσης ότι «η συζήτηση για μετά το 2018 γίνεται σε ένα πλαίσιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και ψάχνουμε να βρούμε ένα τρόπο συμβιβασμού με την άλλη πλευρά, προκειμένου να υπάρξει αυτή η συμφωνία- πλαίσιο», ενώ σχετικά με τις δεσμεύσεις της  κυβέρνησης  μίλησε για «κάποιας μορφής εγγυήσεων προς την άλλη πλευρά, ότι αν αποκλίνουν τα δημόσια οικονομικά, η χώρα θα είναι σε μία διαδικασία για να μπορεί να τα διορθώσει».

Όπως όμως διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, «είναι μία συμφωνία -πλαίσιο και δεν αφορά την νομοθέτηση μέτρων, διότι παραμένει η κοινή γραμμή και του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και όλων μας, σε αυτό που θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο σε αυτή την φάση».

Tags: