Με  μία ημέρα καθυστέρηση σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην γειτονική χώρα.  

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονα μας. Υπογραμμίζουμε σήμερα, όπως και τότε, ότι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας» υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε μια προφανή προσπάθεια να μην ανεβάσει  κι άλλο τους τόνους της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.  

Το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει, απαντώντας εμμέσως και στην κριτική Ερντογάν:   

«Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα. Εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές».

Tags: