ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup

Πώς τις σχολίασαν Ποτάμι, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup

Τις εξελίξεις μετά το χθεσινό Eurogroup και την πολιτική της κυβέρνησης σχολιάζουν και επικρίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ποτάμι: «Άλλη μια σχολική εκδρομή του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αποτελέσματα»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter: «Άλλη μια σχολική εκδρομή του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αποτελέσματα. Επιπολαιότητες και ιδεοληψίες δεν θα μας αφήσουν να γίνουμε μια ελεύθερη και σύγχρονη χώρα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε από τα Χανιά τις εξελίξεις στο Eurogroup ότι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια τρώει την οικονομία και πως η επιπολαιότητα και οι ιδεοληψίες είναι αυτές που μας έφεραν μέχρι εδώ.

«Αν δεν αποτινάξουμε αυτούς τους δύο καταστροφικούς για την πολιτική όρους, φοβάμαι ότι δεν θα ζήσουμε σε μια περήφανη και σύγχρονη χώρα. Φοβάμαι ότι άλλη μια σχολική εκδρομή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο», συνέχισε και υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση, γι' άλλη μια φορά, προπαγανδίζει μια σκληρή διαπραγμάτευση ενώ στην ουσία απλώς περιμένει την ώρα που θα υπογράψει»

Ένωση Κεντρώων: «Η κυβέρνηση επιχειρεί με το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά, να συμφωνήσει και να υπογράψει νέα μέτρα με τους θεσμούς»

«Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω θέσπισης υπερκόφτη και με το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά, να συμφωνήσει και να υπογράψει νέα μέτρα με τους θεσμούς, τα οποία να μην έρθουν σε ψήφιση στην ελληνική Βουλή», υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

Ακόμη, η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει σκωπτικά ότι η κυβέρνηση «υποκύπτει σε όλα, αρκεί να βοηθηθεί να κάνει ταχυδακτυλουργία σε βάρος Κοινοβουλίου και λαού» και εκφράζει την ελπίδα «τέτοιες μέθοδοι να μην επιτραπούν».

ΚΚΕ: «Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup ξεμπροστιάζει το "κρυφτούλι" που παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡIΖΑ-ΑΝΕΛ»

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί τον νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων, ανεξάρτητα απ' το αν αυτά νομοθετηθούν άμεσα ή αργότερα και ξεμπροστιάζει το "κρυφτούλι" που παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡIΖΑ-ΑΝΕΛ, όλο αυτό το διάστημα, για να ξεγελάσει τον λαό», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Πρώτον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, κρύβοντας ότι έχει ουσιαστικά δεσμευτεί γι' αυτά, μέσω και της χρονικής επέκτασης του αυτόματου κόφτη και των ματωμένων πλεονασμάτων, μαζί με όλα όσα περιέχονται στη β' αξιολόγηση.

Δεύτερον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν απαίτηση μόνο του "κακού" ΔΝΤ, κρύβοντας ότι αυτά αποτελούν και κατευθύνσεις συνολικά της ΕΕ-Eurogroup, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας και πάνω απ' όλα αποτελούν απαιτήσεις του κεφαλαίου εντός και εκτός Ελλάδας, όπως αποδεικνύει και το πρόσφατο δελτίο του ΣΕΒ.

Τρίτον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τα υψηλά πλεονάσματα αποκλείουν τη λήψη νέων μέτρων, κρύβοντας ότι προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι η διατήρηση και κλιμάκωση της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Εγκλωβίζουν τη χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα»

«Μια κυβέρνηση που δεν ξέρει, με ένα πρωθυπουργό που δεν μπορεί, διαμορφώνουν με συνεχή εγκληματικά λάθη ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και εγκλωβίζουν τη χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τις αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς η χώρα να προσφύγει σε εκλογές. «Έως εδώ. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

H κ. Γεννηματά προσέθεσε «ότι οι χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup -δήθεν ορόσημο για την κυβέρνηση- είναι άκρως ανησυχητικές. Επιβεβαιώνουν την αποτυχημένη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η κυβέρνηση έκανε τη χώρα μπαλάκι στα χέρια των δανειστών και όμηρο των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ, καθώς επί δύο χρόνια επαναλαμβάνεται η ίδια τακτική με ολέθρια αποτελέσματα.

«Η κυβέρνηση έχασε χρόνο, συμμαχίες και ευκαιρίες. Τώρα την τελευταία στιγμή τρέχει και δεν φθάνει. Οι κίνδυνοι να αλυσοδεθεί η χώρα με συνθηκολόγηση ηττημένου, είναι ορατοί!», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ επίσης: Μητσοτάκης: «Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή την παρακαταθήκη μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top