ΔΝΤ: Το 2060 το ΑΕΠ θα φτάσει στο 275%- Όσο ήταν δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στα προγράμματα

Ιγνατίου: Το σημαντικό είναι ότι κάνει προτάσεις το Ταμείο, που βέβαια δεν λύνουν το πρόβλημα του χρέους

Για την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία κατέληξε πως το ελληνικό χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο, μίλησε ο Μιχάλης Ιγνατίου, όπως σας ενημερώσαμε και χθες από το Κεντρικό Δελτίο του STAR.

O δημοσιογράφος του Μignatiou.com, σημείωσε ότι στο βασικό σενάριο του Ταμείου, το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει στο 170% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, δηλαδή όσο ήταν πριν μπούμε στα προγράμματα. Το 2060 δε, το ΑΕΠ ανεβαίνει στο 275%, κι αυτό γιατί ο δανεισμός από τις αγορές αντικαθιστά τα χαμηλότοκα δάνεια του επίσημου τομέα.

Το σημαντικό είναι ότι κάνει προτάσεις το Ταμείο, πρόσθεσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, που βέβαια δεν λύνουν το πρόβλημα του χρέους.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους με επέκταση της περιόδου χάριτος και αναβολές καταβολής τόκων έως το 2040 και επέκταση των ωριμάνσεων των ευρωπαϊκών δανείων έως το 2070.

Ο Θάνος Αθανασίου σχολίασε ότι δεν μπορεί να κάνεις προβλέψεις κανείς για το 2060, καθώς αντίστοιχα το 1960 δεν μπορούσε να φανταστεί τη δυναμική του ευρώ ή ότι η Ελλάδα θα γινόταν μέλος της Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top