Νέα δημοσκόπηση: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 10,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,9% και προηγείται, ενώ το κυβερνών κόμμα ακολουθεί με 19,4%

Νέα δημοσκόπηση: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 10,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 10,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την Βεργίνα Τηλεόραση. Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,9% και προηγείται, ενώ το κυβερνών κόμμα ακολουθεί με 19,4%.

Στην πανελλαδική έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων, εμφανίζονται ακόμη οι ΑΝΕΛ, αλλά και η Ένωση Κεντρώων, να συγκεντρώνουν ποσοστό 2,5% και να μένουν εκτός Βουλής, ενώ το Ποτάμι εμφανίζει αισθητά μειωμένα τα ποσοστά του, στο 2%. 

Το τρίτο και το τέταρτο κόμμα που θα ψήφιζαν οι ερωτηθέντες «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές», είναι, αντίστοιχα, η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,0% και το ΚΚΕ, καθώς και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με ποσοστό 5,0%. 

Στη συσπείρωση, δε, η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 79%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34%.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερωτηθέντες απάντησαν και «ποια χώρα θεωρούν περισσότερο φιλική προς την Ελλάδα», με την Ρωσία να έρχεται ως πρώτη επιλογή με ποσοστό 43%, τις ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά στο 16% και τη Γερμανία στο 13%.

Αντίστοιχα , στην ερώτηση ποιον ηγέτη εκτιμούν οι Έλληνες περισσότερο ο Βλάντιμιρ Πούτιν συγκέντρωσε ποσοστό 39%, η Άνγκελα Μέρκελ 11%, ενώ ο νεοεκλεγείς Ντόναλντ Τράμπ μόλις 9%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top