Στο «κενό» η εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Κάθε κόμμα εξέδωσε τελικά το δικό του πόρισμα

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατέληξε η εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης. Κάθε κόμμα εξέδωσε τελικά το δικό του πόρισμα, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία δεν εντόπισε ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα έκλεισε τις εργασίες της και αυτή η εξεταστική η οποία - όπως και άλλες στο παρελθόν - κατέληξε σε ναυάγιο.

Εννιά 9 μήνες, 181 ώρες συνεδριάσεων, 30 μάρτυρες, 100.000 σελίδες υλικό... και όλα αυτά για μια τρύπα στο νερό. Η εξεταστική επιτροπή δεν καταλόγισε ποινικές ευθύνες για πρώην υπουργούς ή πολιτικά πρόσωπα και τώρα πετάει το μπαλάκι στην εισαγγελία.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την εξεταστική για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ καθώς και με μη προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης επιχειρώντας να βάλει στο κάδρο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πόρισμά του ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι:

- ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει 420 εκ ευρώ θαλασσοδάνεια που δεν θα αποπληρώσουν ποτέ

- Αντίστοιχα χωρίς εγγυήσεις πήραν δάνεια ύψους 1,27 δις ευρώ Μέσα Ενημέρωσης για να στηρίζουν τα δύο αυτά κόμματα

- και ότι ο κ. Μητσοτάκης δανείστηκε για τον Κήρυκα Χανίων ποσό το οποίο εδώ και 11 χρόνια δεν πλήρωνε, κάτι που πλέον δεν συμβαίνει κατόπιν ρύθμισης

Η κυβέρνηση καταλήγει ότι ποινικές ευθύνες για πρώην υπουργούς μέχρι τώρα δεν προέκυψαν αλλά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι: «Το πόρισμα αυτό δεν αποτελεί το τέλος της μάχης κατά της διαπλοκής αλλά αντίθετα είναι η αφετηρία για να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης».

Σε μεγαλοπρεπή ήττα της κυβέρνησης κατέληξε η εξεταστική αναφέρει στο δικό της πόρισμα η ΝΔ και επισημαίνει ότι:

- υπάρχει τρίγωνο διαπλοκής αλλά είναι του ΣΥΡΙΖΑ

- καθώς μέτοχος στην ΑΥΓΗ είναι off shore εταιρεία

- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Τσίπρα πήρε δάνειο κατά παράβαση των κανόνων δανεισμού και το κόμμα πήρε το κτίριο στην Κουμουνδούρου με νομικά έωλο τρόπο

«Προτού ξαναμιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για διαφάνεια και δικαιοσύνη, καλό θα είναι να θυμάται την παροιμία στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για τον Κήρυκα Χανίων και η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για την off shore της Αυγής. Το αποτέλεσμα μοναδικό» δήλωσε ο Μάριος Γεωργιάδης.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής με το Ποτάμι ανέφερε το εξής: «Το σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πάντα το ίδιο: “Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξαφανιστεί»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκάλυψαν από κοινού τους κλέφτες πολιτικούς και μόνο η ΧΑ απέδωσε πολιτικές ευθύνες σε όλους τους πρωθυπουργούς από Σημίτη μέχρι Τσίπρα».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξε το πόρισμα του την τελευταία στιγμή προκειμένου να βάλει στο κάδρο της διερεύνησης και την Εφημερίδα Πρώτο Θέμα και αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της εφημερίδας και της κυβέρνησης.

Αποστάσεις από το τελικό πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας κράτησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα κάνει λόγο για «αόρατο χέρι που παρενέβη στο πόρισμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top