Γεροβασίλη για την επιστολή Τσακαλώτου: Δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα

«Το 2019 οι εκλογές, έχουμε σχέδιο τετραετίας»

Γεροβασίλη για την επιστολή Τσακαλώτου:  Δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα

«Είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης, ότι δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα» σχολίασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 989», με αφορμή  την επιστολή Τσακαλώτου στους εταίρους

Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές,  η κ. Γεροβασίλη δήλωσε:  «Ας αναρωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης εάν πραγματικά το εννοεί, εάν σοβαρολογεί όταν ζητά εκλογές».

Όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές το 2019, καθώς το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι 4ετίας», ενώ υποστήριξε ότι «η χώρα έχει ανάγκη πρωτίστως πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας» και ότι «οι πρόωρες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης».

Η  υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης προέβλεψε για την απόφαση του Eurogroup   ότι «θα δώσει ένα σήμα  πως έχει γίνει πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο». Όπως  πρόσθεσε  «η  ασάφεια και η καθυστέρηση δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ούτε τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  Συνέδεσε επίσης το κλείσιμο της αξιολόγησης «με την θετική πορεία της χώρας», όπως και με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια.

 Για τις δηλώσεις του Βόλφανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι «προφανώς τα λέει για να τα ακούσουν άλλοι»  και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως υποστήριξε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα της αναλογούν και το θέμα παραμένει μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top