Ο Έλληνας-δεξί χέρι του Τραμπ: Μόλις κάνουμε και πάλι την Αμερική μεγάλη, σειρά έχει η Ελλάδα!

Χαρακτήρισε το Πατριαρχείο σύμβολο για τους πιστούς σε όλον τον κόσμο

Ο Έλληνας-δεξί χέρι του Τραμπ: Μόλις κάνουμε και πάλι την Αμερική μεγάλη, σειρά έχει η Ελλάδα!

Μια νέα εκκίνηση για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο, άρα και με την Ελλάδα, σηματοδοτεί η προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πνεύμα του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους δήλωσε σε εκδήλωση της ομογένειας (δείτε ΕΔΩ), μία ημέρα πριν από την ορκωμοσία, ότι «θα κάνουμε πρώτα την Αμερική μεγάλη ξανά, και μετά θα πάμε εκεί έξω και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα».

Τιμώμενος με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο κ. Πρίμπους τόνισε ότι «θέλουμε να βάλουμε την έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας και την προστασία του Πατριαρχείου στο επίκεντρο του Λευκού Οίκου».

Όπως εκτίμησε, το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είναι σύμβολο για τους πιστούς σε όλον τον κόσμο και θα ήθελε «να δει την ημέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται στην εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, αναγνωρίζοντας την καταπίεση που υφίσταται και τον αγώνα που δίνει».

Ο ίδιος είναι επίσης Άρχων του Πατριαρχείου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το Σαββατοκύριακο επρόκειτο να βαπτιστεί ορθόδοξη και η σύζυγός του Σάλι.

Ο κ. Πρίμπους δήλωσε ότι «πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία που μας έδωσε ο Θεός και να επιτύχουμε τους στόχους που ο σπουδαίος νέος μας πρόεδρος έχει θέσει, να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά».

Ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου μίλησε για την ελευθερία και το κόστος της, εκτιμώντας ότι στην Αμερική, στη Βρετανία, αλλά όπως προέβλεψε σύντομα και στη Γερμανία, «σε όλον τον κόσμο, οι άνθρωποι θέλουν κάποιον που θα παλέψει γι’ αυτούς. Διψούν για κάποιον που θα είναι πραγματικός. Αυτό που λείπει στους ανθρώπους είναι το πραγματικό, έχουν κουραστεί από τους πλαστικούς πολιτικούς. Είτε είναι από την Αθήνα είτε από την Ουάσιγκτον, το πλαστικό δεν λειτουργεί πλέον».

Εκτίμησε, δε, ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα είναι επιτυχημένος διότι θα κάνει αυτά που υποσχέθηκε, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην απόσυρση του Obamacare, στη μεταρρύθμιση της φορολογίας και στη μετατροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος «στο κόμμα του Αμερικανού εργαζομένου».

Με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Παύλου τιμήθηκαν επίσης ο βουλευτής του Κογκρέσου Γκας Μπιλιράκης και ο επικεφαλής της ομάδας προώθησης του προέδρου Τραμπ, Τζορτζ Τζιτζίκος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top