Αγώνας δρόμου για αξιολόγηση σε κυβέρνηση - Προβληματισμός για κόφτη και νέα μέτρα

Από το υπουργείο Oικονομικών διαβεβαιώνουν ότι κανένα μέτρο δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί διότι ήδη η χώρα θα βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά

Μπορεί η κυβέρνηση να άφησε αναπάντητες τις νέες σκληρές δηλώσεις του Βόλφανγκ Σόιμπλε ότι αν αποχωρήσει το ΔΝΤ η γερμανική βουλή δεν θα ψηφίσει νέο πρόγραμμα, όμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την επιστολή προς τους θεσμούς θα πιέσει για  να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Όπως αποκάλυψε στο Έθνος εκτός από τον κόφτη θα περιγράφει και μέτρα για μετά το 2018: «Είμαστε διατεθειμένοι να περιγράψουμε κάποιες κατηγορίες μέτρων τα οποία κατά την άποψη των δανειστών ενδεχομένως να χρειαστούν μετά το τέλος του προγράμματος». 

Η πρόταση θα περιγράφει σε μεγάλο βαθμό τις υποχωρήσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με έναν κόφτη δαπανών, κατά 80% σε μισθούς και συντάξεις αλλά και δέσμευση για πλεονάσματα 3,5% για μετά το 2018, με την προοπτική να μπορεί το 1% να διατίθεται για φοροελαφρύνσεις.

Από το υπουργείο Oικονομικών διαβεβαιώνουν ότι κανένα μέτρο δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί διότι ήδη η χώρα θα βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά. 

Η κυβέρνηση και ο κ. Τσακαλώτος  φαίνεται να βάζουν νερό στο κρασί τους ώστε να διασφαλίσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος αλλά και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, όμως η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επιμένει για τα μέτρα, δηλώνοντας στο ΑΠΕ πως «δεν υπάρχει ζήτημα άλλων φορολογικών μέτρων για το παρόν πρόγραμμα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top