Εμφύλιος σε κυβέρνηση για τις προσλήψεις στα hotspot! Αντωνοπούλου εναντίον Βίτσα

Η αν. υπουργός Εργασίας επισημαίνει πως 2 στους 3 εργάζονται στις δομές φιλοξενίας

«Εμφύλιο» στην κυβέρνηση προκάλεσε το θέμα των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η Ράνια Αντωνοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου στην Βουλή, «άδειασε» τον Δημήτρη Βίτσα αλλά και τους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί για τα hot spot αλλά δεν δίνουν το παρών!

«Ήδη, έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα φιλοξενίας» είχε πει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Σκάι, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για ποσοστό μόλις 20% που εργάζεται όντως στις δομές φιλοξενίας!

Όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας, ο μέσος όρος των εργαζομένων στα hotspot σε σχέση με τις συνολικό αριθμό των προσληφθέντων είναι στο 63% με 65%, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το υπόλοιπο ποσοστό εργάζεται σε δομές σχετικές με το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

«Η κοινωφελής εργασία στα κέντρα φιλοξενίας ήταν ένα έκτακτο πρόγραμμα. Σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  καταγράφηκαν οι ανάγκες που υπήρχαν τον Μάρτιο του 2016. Ερχόμαστε σταδιακά να δούμε πως –ευτυχώς- μειώνονται οι εισροές προσφύγων. Έγιναν λοιπόν προσλήψεις με 8μηνα και με χρήματα του ΕΣΠΑ αλλά όπως μας λένε οι ίδιοι οι δήμαρχοι μειώθηκαν αυτές οι ανάγκες» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

«Ο μέσος όρος τοποθετήσεων στα κέντρα φιλοξενίας σήμερα είναι περίπου 63% με 65% και όσοι δεν εργάζονται εκεί καλύπτουν άλλες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού» σημείωσε και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα στη Ριτσώνα και για το αν απασχολούνται εκεί μόνο το 20%, ο Δήμαρχος το απορρίπτει κάθετα λέγοντας ότι εργάζεται το 55% των προσληφθέντων. Από τον Δήμο Λαρισαίων μας λένε ότι από τους 90 προσληφθέντες, οι 50 εργάζονται στο κέντρο του Κουτσόχερου. Οι υπόλοιποι έχουν πάει σε άλλες δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, στην αποθήκη που είναι τα ρούχα που διανέμονται στους πρόσφυγες, κλπ».

«Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση είμαστε σε συνεχή επαφή με τους δημάρχους και παίρνουμε μια καταγραφή. Κι αν τα ΜΜΕ ή όποιος άλλος είχε την καλοσύνη να έρθει να μας κάνει μια ερώτηση, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ή στο υπουργείο, θα είχαμε απαντήσει και δεν θα υπήρχε αυτή η παραφιλολογία» κατέληξε η κα Αντωνοπούλου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top