Αν και η έκφραση χρησιμοποιείται πολύ συχνά, είναι μερικές φορές που πραγματικά πρέπει να είναι κυριολεκτική καθώς τέτοια περιστατικά πρέπει να συμβαίνουν… μόνο στην Ελλάδα!

Το κτίριο που στεγάζονται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, το ιστορικό κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, θύμιζε χθες συνεστίαση εξωραϊστικού συλλόγου σε χασαποταβέρνα!

Στο ισόγειο του κτιρίου είχαν στρωθεί από άκρη σε άκρη τραπέζια, ενώ σε όλο το κτίριο ήταν από νωρίς διάχυτη η μυρωδιά της... τσίκνας, καθώς στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο αίθριο του κτιρίου είχαν στηθεί ψησταριές και οι υπάλληλοι έψηναν σουβλάκια. Ο λόγος; Ο Σύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου πραγματοποίησε χθες σε εργάσιμη ημέρα και ώρα την εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι η εικόνα που είχε χθες το υπουργείο, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες που το επισκέπτονταν για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους έβρισκαν τις υπηρεσίες… «κλειστές λόγω κοπής πίτας»!

Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολίτης ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη καθώς έπρεπε να παραστεί σε συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων, όπου κρίνονται προσφυγές που κατατίθενται σε εμπορικά σήματα τα οποία δεν έγιναν δεκτά. Ωστόσο, αντίκρισε την εικόνα αυτή και ενημερώθηκε ότι έχει αναβληθεί η συνεδρίαση! Όπως καταγγέλλει ο πολίτης μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σχετική ενημέρωση, εξηγώντας ότι την είχε ελέγξει ακριβώς λόγω του μεγάλου ταξιδιού που είχε να κάνει.

Στην ιστοσελίδα εμφανίστηκε χθες, 19/1, ενημέρωση περί αναβολής, με ημερομηνία ανάρτησης την 18η Ιανουαρίου. Βεβαίως, το ίδιο το υπουργείο φρόντισε με περισσή ειλικρίνεια (ή θράσος) να διαλύσει κάθε αμφιβολία. Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου υπάρχει ανάρτηση, στην οποία αναφέρεται:«Η κατάθεση των εμπορικών σημάτων και το πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Εμπορικής Ιδιοκτησίας την Πέμπτη 19-01-2017 λόγω εκδήλωσης κοπής πίτας θα λειτουργήσει έως τις 12.30».

Στην εκδήλωση, στην οποία έγινε το αδιαχώρητο, καθώς για πρώτη φορά προσφέρθηκαν και σουβλάκια, παρευρέθησαν -έστω και για λίγο- τόσο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης όσο και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης, νομιμοποιώντας με το παραπάνω τη μη λειτουργία των υπηρεσιών, αν και χθες δεν ήταν κάποια αργία αλλά ούτε καν ημιαργία.

Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι κανείς δεν είπε να καταργηθούν έθιμα όπως η κοπή της πίτας και η ανταλλαγή ευχών, ωστόσο -από την άλλη- μερικά λεπτά της ώρας πιθανότατα αρκούν και σίγουρα χωρίς να παραλύσουν οι υπηρεσίες ενός υπουργείου. 

Για την ιστορία, τα έξοδα καλύφθηκαν από τον Σύλλογο Εργαζομένων από τα έσοδα λαχειοφόρου αγοράς.

 

Πηγή: Καθημερινή
Tags: