Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, χαρακτήρισε τη Χαριλάου Τρικούπη «θυγατρική του κ. Μητσοτάκη» και δήλωσε σίγουρος για τη μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: «Η Φώφη Γεννηματά πριν λίγους μήνες ψήφισε την ενισχυμένη αναλογική, να πάρει 50 έδρες ο Μητσοτάκης, το πρώτο κόμμα. Για να ψηφίσει ενισχυμένη αναλογική σημαίνει ότι έχει συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη να συμπράξουν τη νύχτα των εκλογών. Ό,τι είναι οι ΑΝΕΛ για τον κ. Τσίπρα είναι το ΠΑΣΟΚ για τον κ. Μητσοτάκη».

O ίδιος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «για τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν» και μίλησε για «εκατομμύρια που χρωστάνε σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα».  Αναφερόμενος στο σχέδιο πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια προς κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ είπε ότι «περιγράφει το έγκλημα χωρίς εγκληματίες».

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως η κ. Γεννηματά έκανε συμφωνία μαζί του γιατί «απειλείται από τον Κώστα Σημίτη, μέσω της Διαμαντοπούλου και των άλλων». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει από αυτή την κίνηση, διότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «ανθρωποδιώκτης».

Ο κ. Λεβέντης στη συνέχεια είπε ότι διαφωνεί με όλα όσα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, παρατήρησε πως είναι «κίνδυνος ακόμα και για εκλογές». Όπως είπε, το θέμα είναι οικονομικό αλλά ο πρωθυπουργός «θέλει να το κάνει πολιτικό για να κοροϊδέψει πάλι τους ξένους».

Σε σχέση με την προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ χαρακτήρισε «αχυράνθρωπο» τον Βασίλη Μουλόπουλο και σημείωσε: «Και σε άλλες εταιρείες κινδυνεύουν εργαζόμενοι, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς. Γιατί έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ; Κάνει το χρυσό αυγό; Μιλάμε για μια ληστεία εις βάρος του ελληνικού λαού με τη μεσολάβηση των κομμάτων. Το κράτος θα τα βάλει τα λεφτά. Σιγά μη βρεθεί επόμενος να αναλάβει τα χρέη του Ψυχάρη... Τρελός θα είναι;».

 

Tags: