Τσιάρας με αφορμή τις εξελίξεις σε ΔΟΛ: Η κυβέρνηση θέλει να χειραγωγήσει τον Τύπο

Για αξιολόγηση: «Όσο καθυστερεί, δημιουργούνται οι συνθήκες για ένα τέταρτο μνημόνιο»

Τσιάρας με αφορμή τις εξελίξεις σε ΔΟΛ: Η κυβέρνηση θέλει να χειραγωγήσει τον Τύπο

Για προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ και την εμπλοκή του κ. Μουλόπουλου,  ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ είπε πως «προκαλέσαμε τον πρωθυπουργό να μας απαντήσει τι εννοεί, όταν ζητά εθνικό πλαίσιο για την στήριξη του Τύπου, χωρίς να πάρουμε απάντηση».

«Όταν ο πρωθυπουργός έκλαιγε χθες για τον ΔΟΛ και ζητούσε να διασωθούν οι εργαζόμενοι, θα έπρεπε με τον ίδιο τρόπο να κλαίει για το κλείσιμο των καναλιών, που επιχειρήθηκε με έναν αντισυνταγματικό νόμο -όπως φάνηκε- γιατί και εκεί κάποιοι εργαζόμενοι θα έχαναν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Τσιάρας, ο οποίος πάντως τάχθηκε υπέρ των κοινών προσπαθειών για την προστασία του Τύπου «αρκεί να κινηθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος».

Όσον αφορά το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, σημείωσε ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως όσο και αν προσπάθησε η Επιτροπή, δεν βρήκε ποινική ευθύνη που να βαραίνει πολιτικό πρόσωπο. 

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης, επανέλαβε ότι η ΝΔ επιθυμεί να κλείσει το συντομότερο δυνατό, αλλά όχι με σωρεία μέτρων που ζητούν οι δανειστές.

«Όσο καθυστερεί, δεν υπάρχει προοπτική για τη υλοποίηση του σχεδιασμού της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Παράλληλα, δημιουργούμε τις συνθήκες να βρεθεί η Ελλάδα με την ανάγκη ενός τέταρτου μνημονίου. Η κυβέρνηση όψιμα αντιλαμβάνεται πόσο σκληροί παίχτες είναι ο κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τη διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη, αλλά και «τη στάση της κυβέρνησης να λέει άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top