Κεφαλογιάννη: Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές – Η κατάσταση θυμίζει το «εξάμηνο Βαρουφάκη»

«Ο λογαριασμός μεγαλώνει όσο περνάει ο χρόνος»

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: κλείνει-δεν κλείνει η αξιολόγηση» είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «την ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει στην εξουσία».

Όπως είπε, «η κυβέρνηση αυτή από την πρώτη στιγμή έχει δείξει ότι δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του πολιτικού χρόνου και πως μετράει μόνο εις βάρος της χώρας. Ο λογαριασμός μεγαλώνει όσο περνάει ο χρόνος».

«Η κατάσταση μου θυμίζει πολύ το πρώτο εξάμηνο του 2015, με το οποίο καταλήξαμε στο τρίτο, άχρηστο και πολύ σκληρό μνημόνιο και στα capital controls που έχουν καταστρέψει την πραγματική οικονομία» είπε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία πρόσθεσε ότι «με την καθυστέρηση της πρώτης αξιολόγησης ήρθαν στην συνέχεια το αισχρό υπερταμείο που δεσμεύει τις κυβερνήσεις για τον επόμενο αιώνα και τον περίφημο “κόφτη”».

Αναφορικά με το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, η κα Κεφαλογιάννη είπε πως η κυβέρνηση «μία θέλει το ΔΝΤ και μία δεν το θέλει», ενώ είπε πως για να αναφέρεται ο Σόιμπλε σε αποχώρηση του ΔΝΤ «που ήταν η απόλυτη κόκκινη γραμμή για τη Γερμανία», αυτό που έχει ως εναλλακτική «είναι πολύ πιο σκληρό».

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην πώληση του ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να παραχωρηθεί στα 300 εκατ. ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μιλούσε για εξευτελιστικά χαμηλό τίμημα, ενώ τώρα τον παραχώρησε με 45 εκατ. ευρώ».

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στα επεισόδια στο Πέραμα λέγοντας ότι «όλα αυτά μπολιάζουν μίσος και διχασμό την κοινωνία», ενώ είπε πως είναι πολύ εύκολο να δημιουργεί κανείς ανησυχίες στους γονείς, ειδικά αν έχει πολιτικές σκοπιμότητες, και κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει «συνεκτική πολιτική για την ένταξη όλων αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top