Κ. Μακρή: Αντιδράσεις και ερωτήματα από την αλλαγή σκυτάλης στον ΔΟΛ

Τι ανέφερε για την τοποθέτηση Μουλόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στις πολλές απορίες που υπάρχουν για το εγχείρημα «αλλαγή σκυτάλης» στον ΔΟΛ αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.    

Η σχολιάστρια του Star υπενθύμισε ότι είναι ιστορικές εφημερίδες και το Βήμα και τα Νέα, τα οποία πήραν τον σημερινό τους τίτλο το 1945 και  72 χρόνια τώρα είναι η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα.

«Η επιλογή να τοποθετηθεί ο κ. Μουλόπουλος επικεφαλής της προσπάθειας για τη διάσωση του συγκροτήματος, είναι προφανές ότι δημιουργεί πολλά ερωτήματα» τόνισε η Κ. Μακρή.

Όπως ανέφερε:    

1. Όντως ο κ. Μουλόπουλος εργάστηκε στον ΔΟΛ πολλά χρόνια. Όμως το γεγονός ότι μέχρι χτες ήταν πρόεδρος  στην «Αυγή» και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  υποψιάζει ότι στα «Νέα»  δεν πήγε σαν δημοσιογράφος αλλά σαν «κομματικός επίτροπος».  Και μέσω Μουλόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ  εμφανίζεται  ξαφνικά να αναλαμβάνει, τα ηνία ενός οργανισμού που μέχρι χτες τον έβαζε συχνά στο κάδρο της περιβόητης διαπλοκής.

Δεν είναι λογικό λοιπόν να υποθέτει κανείς, ότι όλα αυτά έγιναν προκειμένου η κυβέρνηση να ελέγξει πολιτικά τη φωνή των δυο ιστορικών εφημερίδων;

Μετά είναι το timing του deal. Ο κ. Μουλόπουλος πάει στον ΔΟΛ την ώρα που ο κ. Ψυχάρης πάει στον ανακριτή, έχοντας πολλά ανοικτά θέματα με τη δικαιοσύνη. Γιατι τώρα; Είναι τυχαίο;

2. Από τη στιγμή που οι τράπεζες προσανατολίζονται στην  εκκαθάριση εν λειτουργία της επιχείρησης, τι χρειάζεται ένας δημοσιογράφος-κομματικό στέλεχος; Πιο πολύ χρειάζεται ένας τεχνοκράτης, εκτός αν θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Μουλόπουλος φέρνει μαζί του και επενδυτές.

3. Ο πρωθυπουργός σήμερα ζήτησε συναίνεση από τα άλλα κόμματα για να γίνουν όσες ρυθμίσεις χρειαστούν για να σωθούν οι θέσεις εργασίας.  Χρειαζόταν να γίνουν όλα αυτά; Δεν μπορούσε να γίνει πριν;

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Είναι πολλά μαζεμένα. Μα περισσότερο και πάνω απ΄όλα είναι 500 άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, που αγωνιούν τι τους ξημερώνει αύριο το πρωί».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top