Τι είπε ο Τσίπρας για αγρότες – Η ανακοίνωση για το φόρο στο πετρέλαιο

Για ασφαλιστικό: Διασώζουμε ένα σύστημα που ήταν υπό κατάρρευση

Εκτός από τη,… ξιφομαχία για τον ΔΟΛ και τα ΜΜΕ, το μενού είχε και… ολίγη για τον αγροτικό τομέα, το οποίο άλλωστε ήταν και το θέμα της προ ημερησίας συζήτησης!

«Στόχος μας ήταν η επίλυση των καταστροφικών προβλημάτων που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις αποζημιώσεις και τις πληρωμές στους αγρότες.

«Έχουμε πληρώσει κοντά στα 3,7 δισ. ευρώ για όλους τους τύπους των ενισχύσεων, εκ των οποίων περίπου 1 δισ. αφορούσε πληρωμές ενισχύσεων που εκκρεμούσαν από το 2011. Κυβέρνηση τότε ήσασταν εσείς και είχατε αφήσει τους αγρότες στο έλεος τους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για πρώτη φορά μια κυβέρνηση, έκανε το αυτονόητο: έδωσε όλα τα λεφτά στην ώρα τους. Μπορεί να μας εγκαλείτε σήμερα και να μην το γνωρίζετε αλλά οι αγρότες το γνωρίζουν».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ανήλθαν το 2016 σε 155 εκ. ευρώ, ενώ τόνισε πως από τα 617 εκατ. ευρώ της έκτακτης ενίσχυσης της κυβέρνησης στους συνταξιούχους, «περίπου τα 250 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν προς τους αγρότες».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα καταβληθεί ο φόρος πετρελαίου στους αγρότες, κάνοντας λόγο για ποσό ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, είπε ότι «διασώζουμε ένα σύστημα που ήταν υπό κατάρρευση, διότι δεν θα υπήρχε καν κατώτατη σύνταξη αγροτών σε δέκα χρόνια» και έκανε λόγο για επιβάρυνση στο 15% των αγροτών (εκ των οποίων ένα ποσοστό δηλώνει μεγάλα εισοδήματα.), προκειμένου το 85% να βγει ωφελημένο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top