Μητσοτάκης: «Κύριε Τσίπρα σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα!»

Δριμεία κριτική από τον Πρόεδρο της ΝΔ στον Πρωθυπουργό- Πρώτη ανάρτηση 13:22

Σε ήπιο ύφος ξεκίνησε αρχικά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βήμα- βήμα αναφέρθηκε στα ατοπήματα και τις ανακρίβειες της κυβέρνησης. Στη συνέχεια οι τόνοι σε κάποια σημεία ανέβηκαν, με τον ίδιο να μιλά παράλληλα για "οργιλό ύφος Τσίπρα, ο οποίος οικοδομεί διλήμματα".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις εξελίξεις του ΔΟΛ, ασκώντας δριμεία παράλληλα κριτική προς την κυβέρνηση.

Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ;

«Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από τα χθεσινά εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα στο ΔΟΛ. Αυτές οι εξελίξεις έριξαν και το τελευταίο φύλο συκής αυτής της κυβέρνησης. Ανεβήκατε στην εξουσία παρουσιάζοντας τους εαυτούς σας ως αδιάφθορους και μέσα σε αυτό εξελιχθήκατε όχι μόνο στην πιο διεφθαρμένη αλλά και την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα. Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ; Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον σας. Τώρα το κάνετε με τους εκδότες. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφεία τύπου της κυβέρνησης».

Τον Μουλόπουλο είχατε να υποδείξετε ως πρόεδρο του ΕΣΡ- Είστε ο ορισμός της διαπλοκής

«Με δικαστικές εκκρεμότητες επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρώην βουλευτή σας Μουλόπουλο. Αυτό τον άνθρωπο είχατε να υποδείξετε ως πρόεδρο του ΕΣΡ! Πλεον το έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνησή σας δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Είστε ο ορισμός της διαπλοκής. Είστε επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατική ομαλότητα. Πάρτε το χαμπάρι ο πλουραλισμός είναι ισχυρότερος από εσάς. Θα μας βρείτε απέναντι», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναρωτιέμαι αν έχετε επικοινωνία με την χώρα

«Σε μια εβδομάδα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του. Σας ακούω και αναρωτιέμαι αν έχετε επικοινωνία με την χώρα. Ποιά είναι η Ελλάδα σήμερα; Μια καθημαγμένη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού είπε ότι «η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά. Δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο πίσω από το δάχτυλό σας»

Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ

«Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας» συνέχισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Ενα σχέδιο που θα περιορίσει τις τεράστιες ανισότητες. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Εμείς γνωρίζουμε πως θα φέρουμε επενδύσεις στη χώρα. Η κοινωνία είναι σήμερα ώριμη να στηρίξει ένα σχέδιο που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από τα μνημόνια. Ένα σχέδιο που θα φέρει ελπίδα και σιγουριά. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς. Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραυματική υποσημείωση».

«Μην κουράζεστε κύριε Τσίπρα, το επιχειρήσατε είδα και στην πρωτολογία σας,  με ιδιαίτερα οργίλο ύφος να οικοδομήσετε διλήμματα» είπε και πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα και αφήστε τον ελληνικό λαό ελεύθερο να αποφασίσει για το μέλλον του».

Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραυματική υποσημείωση

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Ένα σχέδιο που θα περιορίσει τις τεράστιες ανισότητες. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Εμείς γνωρίζουμε πως θα φέρουμε επενδύσεις στη χώρα. Η κοινωνία είναι σήμερα ώριμη να στηρίξει ένα σχέδιο που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από τα μνημόνια. Ένα σχέδιο που θα φέρει ελπίδα και σιγουριά. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς. Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραυματική υποσημείωση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε άνοιγμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «η ΝΔ σήμερα είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη του τόπου. Μπορεί να συνεργαστεί με πρόσωπα και δυνάμεις που πιθανόν έχουν άλλες αντιλήψεις από εμάς. Οφείλουμε να δώσουμε τώρα διέξοδο. Αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Μην προσπαθήσετε να διαφύγετε παίζοντας παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Το προσπαθήσατε και αποτύχατε παταγωδώς».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο» και πρόσθεσε ότι «Θα μάθετε κάποια στιγμή ότι στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Θα μάθετε κύριε Τσίπρα να χάνετε. Έτσι είναι η δημοκρατία. Και άλλοι έχουν χάσει εκλογές πολύ σημαντικότεροι από εσάς. Και για να παραφράσω τον Καβάφη αν δεν μπορείτε να κάμετε την άσκηση της εξουσίας μην την εξευτελίζετε». 

Οι σωτήρες του τόπου κρύβονται πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ!

«Θυμάστε τι λέγατε πάνω στις καρότσες των αγροτικών, τον Φεβρουάριο του 2013 στη Βοιωτία; διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: Να σας το θυμίσω αυτολεξεί. «Μόλις τελειώσουν, -μιλούσατε τότε για τη ΝΔ-, οι εκλογές, ξεχνάνε τα λόγια και τις δεσμεύσεις. Και οι σωτήρες του τόπου κρύβονται πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ! Τον εαυτό σας περιγράφατε κύριε Τσίπρα! Εσείς κρύβεστε πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ. Απροσπέλαστη έγινε επί των ημερών σας η Ηρώδου Αττικού»

Τάξατε τα πάντα και κάνατε τα ακριβώς αντίθετα

«Τάξατε τα πάντα και κάνατε τα ακριβώς αντίθετα. Βάλατε φόρο στο κρασί. Πόσα έσοδα έχει αποδώσει; Ειχατε προβλέψει 110 εκατομμύρια και πόσα μαζέψατε; Με το ζόρι 15!» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο πρωτογενής τομέας είναι δυστυχώς μια μικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής σας αποτυχίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ποιές διαρθρωτικές αλλαγές έχετε εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια; Το νεο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της χώρας για το 2014 - 2020 προβλέπει πολλά μέτρα και επενδύσεις. Συνολικά 5,9 δις πόρων για την περίοδο 2014 - 2020 έχουν δεσμευθεί αλλά έχουν δεσμευθεί δεν εχουν πληρωθεί μόλις 485 εκατομμύρια! Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία!»

«Αν ήταν να βρείτε μια φόρμουλα για να εξυπηρετήσετε τίποτα κομματικούς πελάτες θα είχατε εξαντλήσει την φαντασία σας. Η αποτυχία της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι αποτυχία της χώρας. Οι δυνατότητες των ελληνων αγροτών είναι μεγαλύτερες από τις δυνατότητες του κ. Τσίπρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top