Άλλος για το Δημόσιο; Αύξηση κατά 84,3% των προσλήψεων σε ένα χρόνο!

104 εκ. ευρώ μεγαλύτερο το μισθολογικό κόστος μέσα σε 8 μήνες

Στο παράδοξο η Ελλάδα να αυξάνει εν μέσω μέγιστης οικονομικής κρίσης  - με τους πολίτες  να έχουν «γονατίσει» από τους  φόρους και τα μέτρα και την ανεργία να είναι τεράστια στον  ιδιωτικό τομέα-  τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  «Δεν χαμπαριάζουμε. Μπορεί να πέφτουν τα μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο στα κεφάλια μας, αλλά εμείς συνεχίζουμε την ίδια τακτική που ακολουθούσαν και όλες οι κυβερνήσεις από το 1980 και μετά» τόνισε χαρακτηριστικά για το ίδιο ζήτημα η Μάρα Ζαχαρέα.    

Όπως επισήμανε η Κάτια Μακρή,  πρόκειται σε σημαντικό βαθμό  για μονιμοποιήσεις, με το «κόλπο» της δικαστικής προσφυγής  «Ότι κόσμος πάει κι έρχεται στο Δημόσιο και ότι κάτι γίνεται το είχαμε καταλάβει» δήλωσε η σχολιάστρια του Star , η οποία αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία.  

 Συγκεκριμένα, σημειώθηκε  αύξηση κατά 84,35% των προσλήψεων, με βάση τα στοιχεία της Εurostat για τα διαστήματα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου κάθε χρονιάς, συγκρίνοντας το 2016 με το 2015!  3.278 επιπλέον προσλήψεις έγιναν για την ακρίβεια το συγκεκριμένο διάστημα το 2015 και 6.043 το 2016.

Η Κάτια Μακρή συμπλήρωσε ότι αυξήθηκε και η μισθολογική  δαπάνη του Δημοσίου, το διάστημα Ιανουάριος - Οκτώβριος 2016, κατά   104 εκ. ευρώ, σε σχέση με το 2015.  

Σύμφωνα επίσης και πάλι με την Eurostat, αυξήθηκε κατά 4,5% το ωραίο κόστος εργασίας στο Δημόσιο,  στο γ’  τρίμηνο του 2016.

«Όπως φαίνεται, το πολιτικό σύστημα ουδέν διδάχθηκε τα τελευταία 7 χρόνια» κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή.     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top