Βαρβιτσιώτης από την Θεσσαλονίκη: Πού πήγαν τα λεφτά κ. Μουζάλα;

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε προσφυγικό καταυλισμό και συνάντηση με τον Τζιτζικώστα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον  προσφυγικό καταυλισμό  Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης  πραγματοποίησε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μ. Βαρβιτσιώτης.  Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε μετά τις «εικόνες ντροπής» - όπως τις χαρακτηρίζει το δελτίο τύπου της ΝΔ- που αντίκρισε:

 «Λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης καταρρέει - για ακόμη μια φορά - η διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος των προσφύγων. Οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής δεν περιποιούν καμία τιμή για μια πολιτισμένη χώρα που δηλώνει αποφασισμένη και έτοιμη να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες.  Δυστυχώς, ευρωπαϊκά κονδύλια φαίνεται ότι πηγαίνουν κάπου αλλού και όχι στον σκοπό για τον οποίο διατίθενται. Και δεν είναι άλλος από την αξιοπρεπή διαβίωση των χιλιάδων προσφύγων και των μικρών παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα».  

Κάλεσε επίσης τον κ. Μουζάλα να απαντήσει πού πήγαν τα χρήματα της Ε.Ε:   

«Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός πέραν από ψευδόμενοι είναι και έκθετοι. Επειδή διαχειρίστηκαν ως λάφυρο τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας αφήσουν, επομένως, τις μεταθέσεις των ευθυνών και ας απαντήσουν ευθέως στο ερώτημα που θέτουμε: Που πήγαν τα λεφτά κύριε Μουζάλα;».

«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε σαν λάφυρο τα χρήματα της ΕΕ»

«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε σαν λάφυρο τα χρήματα της Ευρώπης για το προσφυγικό» επανέλαβε  ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ και μετά τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Ο κ. Μουζάλας και η κυβέρνησή του, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση των ΑΝΕΛ, έχουν αντιμετωπίσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια της Ευρώπης ως λάφυρο και τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν, χωρίς να προσθέτουν τίποτε για την αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση των συνανθρώπων μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Θεωρώ ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει, επιτέλους, ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που δίνονται από την Ευρώπη. Ας μην έχουμε άλλες χαμένες ώρες και μέρες και άλλους συνανθρώπους μας, οι οποίοι παγώνουν αυτήν την περίοδο στα κέντρα μετεγκατάστασης της Βόρειας Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο  ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει «πολύ σημαντικό και μεγάλο ρόλο» στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

 Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον κ. Βαρβιτσιώτη και από τη ΝΔ να προβάλλουν το αίτημα των δήμων και των περιφερειών για συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος.

«Ζήτησα από τον κ. Βαρβιτσιώτη, το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει θέσεις που θα υποστηρίζουν τον τεράστιο αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των νησιών μας και να δοθεί ρόλος στις περιφέρειες και τους δήμους, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν- και το έχουμε θέσει επανειλημμένα αυτό το θέμα στην κυβέρνηση- άμεσα από την Ευρώπη μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης», τόνισε  ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top