Σε νομοθετική πρωτοβουλία «με αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία» για τη μετατροπή συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου μέσω του ΑΣΕΠ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr!

Όπως δήλωσε ο  κ. Βερναρδάκης, στον  διαγωνισμό θα έχουν προτεραιότητα για μονιμοποίηση όσοι υπηρετούν ήδη στους ΟΤΑ,  οι  οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 10.000 και αφορούν κατά κύριο λόγο σε συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες,  όπως παιδικοί σταθμοί και κοινωνικές δομές.

Απαντώντας επίσης ο υπουργός  Επικρατείας σε ερώτηση για τους δημάρχους  που δεν υπογράφουν παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας με το αιτιολογικό ότι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν τα κονδύλια για τη μισθοδοσία τους, ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε: «Αυτοί που δεν έχουν εφαρμόσει το νόμο είναι παράνομοι και αναγκαστικά θα ελεγχθούν».  Υποστήριξε ακόμη ότι «πίσω από το πρόσχημα ότι ένας Επίτροπος είπε να μην πληρώσει, κρύβεται η στρατηγική ορισμένων δημάρχων να αναθέσουν αυτές τις υπηρεσίες σε εργολαβικές συμβάσεις».

 

Tags: