Γεννηματά: «Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε πίσω αυτούς που πήγαν να βρουν καρέκλα στην εξουσία»

Τα «καρφιά» της για την ομάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη

Κάλεσμα για συστράτευση όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είναι αποστασιοποιημένα απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι δεν ζητά «να μπουν στην πρώτη γραμμή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν».

«Κάνουμε δημιουργική επίθεση στο μέλλον» είπε η κυρία Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε η εκδήλωση, για να τιμηθούν τα κοινοβουλευτικά στελέχη του χώρου, πρόσθεσε. Παράλληλα, πέταξε «καρφιά» για την ομάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, λέγοντας: «Το κάλεσμά μας να έλθουν μαζί μας είναι ανοικτό, αλλά είναι για τώρα, όχι για λίγο πριν τις εκλογές», είπε.

Η κ.Γεννηματά επισήμανε ότι «Η 1η εντολή που είχα όταν εκλέχτηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν η ενότητα» και  ξεκαθάρισε ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε πίσω αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι και καρέκλα στην εξουσία. Εμείς δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή». Αντιθέτως, όπως είπε, επιδιώκει και θέλει να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι που εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επέκρινε το Ποτάμι για τη στάση του και επανέλαβε ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ισχύει με τους όρους που ήλθε και το ΚΙΔΗΣΟ.

«Έχουμε πει  ότι η μόνη λύση για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση  και τα μνημόνια είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα πρόγραμμα. Μόνο μια τέτοια  κυβέρνηση θα είναι ισχυρή για να πάει να κάνει όχι παζάρια που κάνει ο Τσίπρας αλλά να διαπραγματευτεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους που μας το οφείλουν, να αλλάξει αυτά τα εξωφρενικά πλεονάσματα που δέχεται η κυβέρνηση μετά το 2018» πρόσθεσε.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση «για μια τυχοδιωκτική στάση», χαρακτηρίζοντάς την «ανίκανη», λέγοντας πως «το τελευταίο διάστημα έχει και καθεστωτική συμπεριφορά προσπαθώντας να μείνει λίγο ακόμα στην εξουσία».

Σκληρή Επίθεση στη ΝΔ

«Τα δύο πρώτα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν δείτε την ομιλία μου στη ΔΕΘ και δείτε και την ομιλία του Μητσοτάκη θα δείτε ότι έχουμε  διαφορές ολοφάνερες.  Ήρθε ο Μητσοτάκης και μας είπε ότι η αγορά θα τα λύσει όλα μόνη της ως δια μαγείας. Μίλησε ποτέ ο Μητσοτάκης για μικρομεσαία επιχείρηση; Μίλησε ποτέ για οικογένεια, για αυτούς που είναι πραγματικά αδύναμοι και χρειάζονται έμπρακτη αλληλεγγύη; Η ΝΔ αν δείτε και τη σκιώδη κυβέρνηση  που έκανε δεν έχει αλλάξει σε τίποτα από τα προηγουμένη χρόνια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κλίμα να φύγει αυτή η κυβέρνηση και η ΝΔ ως ισχυρότερος πόλος αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά παίρνει αυτό το κλίμα.

Κάνουμε σκληρή κριτική και έχουμε πει πολλές φορές ότι εμείς είμαστε η αντιπολίτευση η ΝΔ απλά περιμένει το ώριμο φρούτο να πέσει».

Σχετικά με τη στάση του κ. Βενιζέλου, απάντησε πως «όλοι έχουν τα δίκια τους, αλλά αυτά αφορούν στο παρελθόν. Δεν είναι ώρα για ρετρό διαφωνίες». Είπε, ακόμη, πως ο κ. Παπανδρέου την έχει διαβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ).

Τόνισε πως η ΔΗΣΥ διεκδικεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι επιχειρούν να διαμορφώσουν έναν νέο διπολισμό με ψεύτικες υποσχέσεις προς τους πολίτες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top