Τα πήρε ο Πολάκης με την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό- ΝΔ: Είσαι υβριστής!

Βροχή ανακοινώσεων και αναρτήσεων στο facebook

Τα πήρε ο Πολάκης με την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό- ΝΔ: Είσαι υβριστής!

Αναζωπυρώθηκε ο πόλεμος μεταξύ Πολάκη και Άδωνι- ΝΔ, με αφορμή την χθεσινή αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε ξαφνικά χθες το νοσοκομείο, γεγονός που έκανε γνωστό ο ίδιος μέσω της σελίδας του στο facebook. Μάλιστα, ανήρτησε μερικές φωτογραφίες και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήρωες».

Αυτό όμως έκανε έξαλλο τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος περίπου στις 4 τα ξημερώματα, με δική του ανάρτηση στο facebook, εξαπέλυσε επίθεση σε Γεωργιάδη και Μητσοτάκη.

«Όταν έκλεινε ο Άδωνις 4 νοσοκομεία και έδιωχνε 2500 γιατρούς από την πρωτοβάθμια, (τότε ντε που ήσουν υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης και έβγαλες σε διαθεσιμότητα και απόλυση 15.000) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ;;;;;;;;Άλλαξε image maker, από γκρεμό σε καταστροφή σε πάει... (πάντα γύρω από το Κολωνάκι βέβαια είτε για καφέ είτε για εφημερία) έγραψε χαρακτηριστικά.

Την αντίδραση του εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter, χαρακτηρίζοντας τον Υπουργό Υγείας «άρρωστο» και σημειώνοντας παράλληλα πως «στις 04:00 δείτε τί κάνει; βρίζει τον @kmitsotakis και εμένα που έφτιαξα τα νέα χειρουργεία εκεί με την ΕΤΕ»

Η απάντηση από την Πειραιώς δεν άργησε να έρθει.

«Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του κ. Πολάκη για την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”.

Αντί να βρίζει όμως, επειδή ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε χρέος του να μιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, ας τολμήσει - όπως υποχρεούται - να κάνει το ίδιο. Και βέβαια ας προσπαθήσει, τουλάχιστον, να δώσει έμπρακτες απαντήσεις στα προβλήματα, που - με ευθύνη της Κυβέρνησης - συσσωρεύτηκαν στο χώρο της Υγείας.

Όσο ο κ. Πολάκης αγνοεί τις υποχρεώσεις του και αυτοπεριορίζεται σε ρόλο υβριστή, μόνο κατ’ ευθυμισμό μπορεί να αποκαλείται Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας όμως… συνέχισε τον πόλεμο, μέσω facebook. Σε νέα του ανάρτηση στο facebook, -στην οποία επισύναψε και δύο φωτογραφίες, με τον ίδιο χαμογελαστό να ποζάρει αγκαλιά με το προσωπικό του νοσοκομείου-, έγραψε:

«Προς ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενταύθα :

Χανιά, Ιεράπετρα, Αγ. Νικόλαος ,Καλαμάτα ,Πτολεμαΐδα ,Κοζάνη ,Λευκάδα, Πρέβεζα , Γεννηματάς , Ευαγγελισμός ,Σαντορίνη, Σύρος, ΚΑΤ, Αγ. Σάββας, Άρτα είναι ΜΕΡΙΚΑ από τα νοσοκομεία που έχω επισκεφτεί επισήμως (και αλλά πολλά ανεπίσημα...).

Το ξέρω πως σας έχει πειράξει ΠΟΛΥ ότι το 2016 ισορροπήσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας που συνειδητά εξαθλιώνεται τα χρόνια της διακυβέρνησης σας, αλλά μην το δείχνετε τόσο .

Υγ1 Βρήκατε τίποτα επιλήψιμο στον Ευαγγελισμό;; Γιατί δεν άκουσα κάτι...

ΥΓ 2 οι φωτογραφίες είναι από τον Ευαγγελισμό στον έλεγχο των έργων των νέων χειρουργείων και ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό πριν καιρό (που με προκαλεί η ΝΔ να πάω λέει αν τολμάω !!!!!!!).

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» δήλωσε ότι «Περηφανευόμαστε, δεν ντρεπόμαστε» και πως από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.800 άτομα στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας, «αυτοί οι αόρατοι που δεν βλέπει η ΠΟΕΔΗΝ αλλά τους βλέπουν τα νοσοκομεία, οι ασθενείς».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το σύστημα χρειάζεται 5.000 γιατρούς και 10.000-12.000 λοιπό προσωπικό. Στο να αναλάβουν αυτοί υπηρεσία «είμαστε λιγότερο από τα μισά του δρόμου», αλλά στο να προκηρυχθούν έχουν ήδη δρομολογηθεί «κοντά 14.000» θέσεις.

«Το σύστημα Υγείας έπασχε τόσο από χρηματοδότηση, την ανατάξαμε σε ένα βαθμό αλλά χρειάζεται και άλλη, αλλά σαφώς έπασχε από προσωπικό γιατί ένας μεγάλος αριθμός είχε φύγει τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, είτε μέσα από τις πολιτικές των προκατόχων μας, όπως «με τον εκβιασμό Άδωνι που έσπρωξε έξω 2.500 γιατρούς από την Πρωτοβάθμια», είτε λόγω των μέτρων που οδήγησαν σε μαζικές συνταξιοδοτήσεις, που άφησε μεγάλα κενά ειδικά σε μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου, σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στα νοσοκομεία της επαρχίας σε γιατρούς, όπως είπε ο κ.Πολάκης, στο πλαίσιο της εκτενούς συνέντευξης στον 105,5 για την υπόθεση της Novartis.

Όπως είπε, ο τρόπος με τον οποίο τιμολογούνταν τα φάρμακα ήταν διαμορφωμένος ώστε να προφυλάσσει συγκεκριμένες εταιρείες και τα σχετικά ποσά όσον αφορά τη Novartis φτάνουν ως τα 4,5 δισ. ευρώ περίπου, τα τελευταία 6 με 7 χρόνια. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας πως «άνοιξε την πόρτα» για φάρμακα, η τιμολόγηση των οποίων στην Ελλάδα επηρεάζει την κερδοφορία των φαρμακευτικών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς είμαστε χώρα αναφοράς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top