Τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει και την ανάδειξη των προτεραιοτήτων του 2017 κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, στο οποίο τονίζει πως «το μέλλον είναι στα χέρια μας».

«Το 2016, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου ξεκίνησε το τιτάνιο έργο της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, σε μία εποχή δύσκολη και υπό συνθήκες αντίξοες, θέτοντας στο επίκεντρο τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, των άνεργων, των ασθενέστερων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το 2017 θα πρέπει να είναι το έτος της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής προκοπής. Η προστασία των αδυνάτων, η επαναθεμελίωση της δημόσιας παιδείας, ενός σύγχρονου, πρότυπου συστήματος δημόσιας υγείας για όλες και όλους, η ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα και ιδίως του κοινωνικού κράτους, η προστασία του περιβάλλοντος, είναι τομείς, στους οποίους, κατά τη χρονιά που πέρασε, επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες και έγιναν ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Όμως, χρειάζονται πολλά ακόμα», επισημαίνεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, γίνεται ειδική μνεία στο προσφυγικό: «Η χρονιά που πέρασε έκανε γνωστή, σε ολόκληρο τον κόσμο, την αλληλεγγύη του λαού μας, και ιδίως των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, απέναντι στους πρόσφυγες. Απομονώνοντας φωνές μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, οι συμπολίτες μας, με το παράδειγμά τους, έριξαν μία αχτίδα φωτός στο σκοτάδι του πολέμου και της βίας, από τα οποία προσπάθησαν να ξεφύγουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας. Η ανθρωπιά των συμπολιτών μας θα πρέπει να συνοδευθεί, επιτέλους, και από μία ισχυρότερη υποστήριξη της χώρας μας στον τομέα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, του σημαντικότερου ευρωπαϊκού ζητήματος της εποχής μας, από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της».

«Τη νέα χρονιά οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τη δημοκρατία, την ειρήνη και τη σταθερότητα, συντονίζοντας τις προσπάθειές μας με όσους και όσες αγωνίζονται, στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, ενάντια στον απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό, τον ρατσισμό, την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Κανένας συμπολίτης μας μόνος του στην κρίση, ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, δημοκρατία. Αυτό τον δύσκολο αγώνα, θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί, με αξιοπρέπεια και σθένος. Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες, υγεία και δύνα μη.Το μέλλον είναι στα χέρια μας», καταλήγει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Tags: