Για «απόλυτη αναντιστοιχία με αυτά που έλεγε τις προηγούμενες μέρες, όπου είχε ξεσπαθώσει κατά του ΔΝΤ και του Σόιμπλε» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σωτήρης Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς.

«Έχει διπλό πρόσωπο, είναι κυβέρνηση Ιανός. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όχι μόνο γιατί υποτιμούμε τους πολίτες αλλά και γιατί υπονομεύει το μέλλον της χώρας» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην εκπομπή Live U του STAR.

«Έχουμε δύο ζητήματα: ένα ηθικής τάξεως, που είναι η κυβέρνηση η οποία μιλάει με δύο γλώσσες, και ένα ουσίας που είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές για να τερματιστούν τα μνημόνια. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια και να υπάρχει καλό κλίμα» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Όλος αυτός ο ψευτοτσαμπουκάς για το επίδομα στους συνταξιούχους, το οποίο θα μπορούσε να δοθεί με συμφωνία τον Μάρτιο χειροτέρεψε τα πράγματα και μας πήγε προς τα πίσω όλους».

Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός έλεγε πως η αξιολόγηση θα έκλεινε στις 5 Δεκεμβρίου: «Τι άλλαξε έκτοτε; Δεν έχουμε δει κάποια δήλωση για κάτι. Το μόνο που έγινε είναι ο ψευτοτσαμπουκάς, το εφετζίδικο για την περιβόητη 13η σύνταξη που ήταν τελικά εφάπαξ. Αυτό δείχνει πόσο ακριβά πληρώνει τη δημαγωγία η χώρα».

 

Tags: