Ξυδάκης: Τόμσεν και Σόιμπλε θέλουν το τομάρι της Ελλάδας - Εμείς δεν θέλουμε ρήξη… τώρα!

«Η χώρα είναι σε ένα πολιτικό μπρα-ντε-φερ από το 2010»

Για «αναδιπλώσεις και ελιγμούς» έκανε λόγο ο Νίκος Ξυδάκης, σχολιάζοντας στην εκπομπή Live U του STAR την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς.

«Τη ζήτησαν (σ.σ.: την επιστολή) οι θεσμοί στο πλαίσιο ενός πολιτικού μπρα-ντε-φερ. Η Ελλάδα είναι σε αυτό το μπρα-ντε-φερ από το 2010. Τότε μεταφέρθηκε από τις γαλλογερμανικές τράπεζες στις πλάτες των Ελλήνων και των ευρωπαϊκών λαών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ξυδάκης είπε πως ο κ. Τσακαλώτος έγραψε την επιστολή για να πει στους θεσμούς ότι «είμαστε στο πνεύμα του προγράμματος και προχωράμε».

Ο ίδιος, είπε πως η Ελλάδα «δεν θέλει να κάνει ρήξη», ωστόσο προκάλεσε εντύπωση το ότι πρόσθεσε και τη φράση «αυτή τη στιγμή»! Άραγε αναφερόταν σε αντιδιαστολή με το παρελθόν ή έχει και μελλοντικό παρονομαστή η αναφορά του;

Τέλος, σχολιάζοντας το άρθρο του υπουργού Οικονομικών στο OpenDemocracy, είπε: «Υπάρχει ένας στοχασμός πάνω στην πορεία της Ευρώπης: τα έχει πει ο Ολάντ, τα έχει πει και ο Ρέντσι. Του Ευκλείδη ήταν ήρεμη η τοποθέτηση και με πολιτικά επιχειρήματα».

Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση και την καθυστέρηση στο κλείσιμό της, είπε: «Οι αξιολογήσεις κλείνουν μονομερώς; Αν θέλει η Ελλάδα, κλείνουν ή έχουμε απέναντί μας κάποιους που δεν θέλουν; Όταν αρχίζει να αρθρογραφεί ο κ. Τόμσεν ή να κάνει διαρροές ο κ. Σόιμπλε τι καταλαβαίνει κανείς; Κάτι θέλουν. Τι; Το τομάρι της Ελλάδας!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top