Ώρα Κυπριακού: Η ελληνοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα προετοιμάζεται για Γενεύη

Έγινε συζήτηση για την πρώτη φάση της Γενεύης, από τις 9 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Ώρα Κυπριακού: Η ελληνοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα προετοιμάζεται για Γενεύη

Σύσκεψη με τη διαπραγματευτική του ομάδα, ενόψει της Γενεύης, είχε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστουλίδης στο ΡΙΚ «έγινε ουσιαστική συζήτηση» και προετοιμάστηκαν θέσεις για τα θέματα που συζητούνται στη Λευκωσία και στα οποία υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Η συζήτηση», είπε, «θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο σε επίπεδο διαπραγματευτών όσο και σε επίπεδο των ηγετών των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι θα συναντηθούν στις 4 Ιανουαρίου».

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε πως έγινε συζήτηση για την πρώτη φάση της Γενεύης, από τις 9 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, αλλά και για την πολυμερή διάσκεψη, που αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου, ενώ ανέφερε πως έγινε ανταλλαγή απόψεων επί εναλλακτικών επιλογών, καθώς επίσης και για τον τρόπο χειρισμού και διαπραγμάτευσης στα θέματα που υπάρχουν διαφωνίες.

Σε ερώτηση, τέλος, κατά πόσον υπάρχει οριστικοποίηση της πρότασης της ελληνοκυπριακής πλευράς για την ασφάλεια, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχει η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη που υποβλήθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αποτελεί τη βάση συζήτησης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top