Κάποιος να ενημερώσει τον Βίτσα για τo mail Τσακαλώτου: Θα κάνουμε και νέες παροχές!

Είπε ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα… «δότη» και όχι «κόφτη»

Κάποιος να ενημερώσει τον Βίτσα για τo mail Τσακαλώτου: Θα κάνουμε και νέες παροχές!

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την επιστολή αφοσίωσης στο Μνημόνιο και αναδίπλωσης της παροχολογίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς και ήδη υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν… νέο ρεπερτόριο!

Ο Δημήτρης Βίτσας, μάλιστα, υποσχέθηκε νέες κοινωνικές παροχές σε λίγους μήνες από τώρα, τον Απρίλιο του 2017!

«Τον Απρίλη του 2017, όταν θα βγουν τα τελικά αποτελέσματα του πλεονάσματος, και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πάνω, ένα κομμάτι θα πάει στο χρέος, ένα κομμάτι θα είναι αποθεματικό και ένα κομμάτι θα μπορεί η κυβέρνηση να το κάνει κοινωνικές παροχές. Τώρα δώσαμε ένα κομμάτι και ένα άλλο κομμάτι θα το δώσουμε τον Απρίλιο, πιθανά σε άλλους τομείς ή στον ίδιο τομέα. Τον Δεκέμβριο του 2017, αν έχουμε ξεπεράσει το 1,75%, σας θυμίζω ότι ο προϋπολογισμός μιλάει για 2,1% πλεόνασμα, τότε θα υπάρχουν νέας παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας» είπε στον Σκάι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας για «δότη» αντί για «κόφτη».

«Το να κάνουμε τώρα συζήτηση πάνω στο 3,5 % πλεόνασμα για το 2018, το οποίο έχουμε υπογράψει όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και όλη η Βουλή, είναι άτοπο», σχολίασε ο ίδιος, λέγοντας ήταν «φάουλ» των θεσμών να συνδέσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος με τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει σήμερα είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να κλείσει το ζήτημα των δόσεων Ιουνίου και Ιουλίου του 2017 και να πάμε στην τρίτη αξιολόγηση, ώσπου να φθάσουμε στην πέμπτη αξιολόγηση, όπου το καλοκαίρι του 2018 θα μπορέσει να ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα βγαίνει από τη διαδικασία των μνημονίων» κατέληξε ο κ. Βίτσας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top