Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης ήταν για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με αφορμή την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι της ζητήσουν οι δανειστές.

«Είναι μια επιστολή με ύφος "παρακαλώ συγχωρέστε μας”. Δείχνει ότι δεν υπάρχει εσωτερική πολιτική και ότι το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να κάνει ό,τι της λένε οι δανειστές», είπε.

Διέκρινε μάλιστα δύο προβλήματα στην επιστολή, αφενός τη διγλωσσία που παρουσιάζουν ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Τσίπρας στα λεγόμενά τους και αφετέρου το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια επιστολή «μετανοίας».

«Η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να κάνει μονομερώς την κίνηση. Θα έπρεπε να χρήματα που νιώθει ότι περισσεύουν να συζητηθούν στη Βουλή και όχι να δοθούν ως χριστουγεννιάτικος μποναμάς με το μεγάλο ψέμα ότι είναι 13η σύνταξη και όχι ένα εφάπαξ βοήθημα», τόνισε.

Αναφερόμενος μάλιστα στο ενδεχόμενο εκλογών, εκτίμησε ότι δε θα πραγματοποιηθούν όσο νωρίς πιστεύουν κάποιοι και προέβλεψε ότι την άνοιξη του 2017 θα βρεθούμε πάλι με άδεια ταμεία.

«Αυτή η αξιολόγηση θα είναι χειρότερη από αυτή που θα υπέγραφαν το Νοέμβριο γιατί όσο λιγοστεύει το οξυγόνο σου τότε πιο εύκολα λες ορισμένα “ναι” από ότι κάποια μικρά όχι», είπε.

Tags: