«Δεν κάνει στην Ευρώπη κουμάντο ο Σόιμπλε» δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Real FM, ερωτηθείς σχετικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει τον έλεγχο της Ε.Ε. και μπλοκάρει την αξιολόγηση.

Όσον αφορά στο αίτημα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει: «Αλίμονο, αν η Ε.Ε. ήταν ο κ. Σόιμπλε. Το ΔΝΤ μπορεί να συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος. Δεν θα περάσει του Σόιμπλε και του Τόμσεν γιατί οι δυνάμεις αυτές δεν είναι πλειοψηφικές». 

«Παρακολουθούμε όλα τα αρμόδια υπουργεία το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο στο Αιγαίο» απαντά, εξάλλου, σε σχετική ερώτηση για το περιστατικό με την προσάραξη του τουρκικού πλοίου στην Κω ο κ. Κατρούγκαλος.

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Κατρούγκαλος ξεκαθαρίζει: «Δεν ετοιμαζόμαστε για εκλογές. Γιατί να πάμε σε εκλογές όταν ο ελληνικός λαός θα δει με την άνοδο της οικονομίας, να επιστρέφουν σε εκείνον οι προσπάθειες και οι κόποι του;».

Tags: