Αιφνιδιαστικά και με καθυστέρηση: Αύριο στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Θα αφορούν δύο έτη καθώς δεν είχαν δοθεί πέρυσι στη δημοσιότητα

Αιφνιδιαστικά και με καθυστέρηση: Αύριο στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Τα πόθεν έσχες βουλευτών ευρωβουλευτών και υπουργών θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.

Όπως ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά (καθώς η Βουλή είναι κλειστή ως τις 3 Ιανουαρίου), θα αναρτηθούν την Τετάρτη οι δηλώσεις πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων για τα έτη ’13 και ’14.

Πρόκειται για 604 δηλώσεις για το 2013 και 807 για το 2014, οι οποίες θα παραμείνουν στον ιστότοπο της Βουλής για ένα έτος, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασίας  Χριστοδουλοπούλου, «η δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους», ενώ «σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων». 

Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης, για μόνο 2 από τις 1411 περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίο να διαβιβαστεί φάκελος στον αρμόδιο εισαγγελέα, για τα περαιτέρω και αφορούν τέως βουλευτές.

Η πρώτη περίπτωση είναι του τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής (στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε) Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος δεν υπέβαλε δηλώσεις αν και ήταν υποχρεωμένος.

Η δεύτερη είναι του τέως βουλευτή και προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Κατατζαφέρη «για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top