Συσπείρωση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Φώτης Κουβέλης

«Στη χώρα διαμορφώνονται δύο πόλοι: ένας συντηρητικός και ένας προοδευτικός»

Συσπείρωση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Φώτης Κουβέλης

Συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τονίζει ότι η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και προοδευτική πολιτική.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνειότι στη χώρα διαμορφώνονται δύο πόλοι, «ο ένας βαθύτατα συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός» και προσθέτει: «Ο προοδευτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να πορευθεί σταθερά προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Είναι προφανές ότι δεν μιλάω για δικομματισμό. Από αυτή τη θέση αναδεικνύουμε και τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια και τον αγώνα για δημοκρατία, δίκαιη ανάπτυξη, μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους».

Ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει τις αξιώσεις του ΔΝΤ «αβάσιμες και απαράδεκτες», ενώ σημειώνει πως «τα νέα μέτρα λιτότητας που επίμονα ζητά από το 2019, από το τέλος του προγράμματος και μετά, δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά».

«Σε ποιες προβλέψεις στηρίζεται, όταν μάλιστα έχει πέσει έξω σε πολλές από τις προβλέψεις του, αρχής γενομένης από το 2010;» αναρωτιέται.

Ο ίδιος, τονίζει πως δεν μπορεί να υπάρξει Grexit, ενώ υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές.

Τέλος, αναφορικά με τις έκτακτες παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι δεν αμφισβητούν τη συμφωνία με τους θεσμούς και πως αποτελούν κυρίαρχο δικαίωμα της χώρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top