ΠΙΕΖΟΥΝ οι δανειστές! Ζητούν υψηλότερο πλεόνασμα για το 2016 μετά τις παροχές

Αυτό φέρονται να απαιτούν στο έγγραφο που έστειλαν χθες στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΠΙΕΖΟΥΝ οι δανειστές! Ζητούν υψηλότερο πλεόνασμα για το 2016 μετά τις παροχές

Φαίνεται πως "τεντώνουν το σχοινί" για την ελληνική κυβέρνηση οι θεσμοί, αφού ζητούν να δεσμευθεί ότι θα πάρει μέτρα αν δεν πετύχει τον δικό της στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, που είναι υψηλότερος από αυτόν του μνημονίου.

Ο στόχος του μνημονίου για το 2016 είναι 0,5% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι και μετά τη χορήγηση του βοηθήματος στους συνταξιούχους θα πετύχει πλεόνασμα 0,75% του ΑΕΠ. Αυτή η απαίτηση υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο που έστειλαν οι θεσμοί χθες στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες και η απόφαση για το «ξεπάγωμα» ή μη των μέτρων θα ληφθεί στο Euroworking Group (EWG) της 12ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, μέχρι τότε θα υπάρχει μια διαδικασία διαρκούς ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ Αθήνας και θεσμών για το θέμα που έχει ανακύψει.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το EWG που συνεδρίασε την Τρίτη έχει ήδη δώσει οδηγίες προς Αθήνα και θεσμούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες διευκρινίσεις και έχει ενημερώσει πως το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου στο αμέσως επόμενο προγραμματισμένο EWG που είναι για τις 12 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top