«Άστραψε και βρόντηξε» ο Βούτσης: Aνόητοι όσοι ζητούν μισθούς 300 ευρώ στην Ελλάδα

Επίθεση σε όσους ζητούν νέες περικοπές στη χώρα μας: «Έλεος πια με αυτές τις ανοησίες»!

«Άστραψε και βρόντηξε»  ο Βούτσης: Aνόητοι όσοι ζητούν μισθούς 300 ευρώ στην Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση σε όσους ζητούν νέες περικοπές στην Ελλάδα  και υποστηρίζουν  ότι «υπάρχει πολύ λίπος»  εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Χαρακτήρισε μάλιστα «άδικες, αβάσιμες και ανόητες» αυτές τις φωνές, στη  βάση  πολιτικού σχεδιασμού  που θέλει να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε μια ζώνη χωρίς καμία κοινωνική προστασία και μισθούς 200-300 ευρώ. «Δεν κατάλαβα, τι θέλουν δηλαδή; Τα Βαλκάνια να γίνει μια ζώνη  των 200-300 ευρώ, χωρίς κοινωνικές εγγυήσεις, χωρίς δυνατότητα στον πρωτογενή τομέα και με χαμηλές υπηρεσίες;» διερωτήθηκε συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης.  

 «Επαναλαμβάνω ότι είναι βλακείες όλα αυτά, ότι χρειάζεται περισσότερη παρέμβαση επί του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού, ότι είναι ακόμη υψηλό  και πρέπει να πέσει. Θου φυλακή το στόματί μου… Τουλάχιστον επ’ αυτών όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν την ίδια αντίληψη και όλοι οι άνθρωποι που ξέρουν δεν υπάρχουν σε αυτά τα ζητήματα αντιδικίες» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, σε σαφώς πιο συναινετικό κλίμα πάντως με την αντιπολίτευση στην χώρα μας, απ΄ ότι ο πρωθυπουργός  και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος χαρακτήρισε  όμως   «προσχηματικές» τις αιτιάσεις κατά των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων για  την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο κ. Βούτσης, ανέφερε ακόμα ότι προχωρά η αξιολόγηση και ότι «μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσουν όλα», ενώ για τις φωνές σε βάρος της Ελλάδας ανέφερε ότι  «είναι μεν δυνατές, αλλά δεν έχουν τους πολιτικούς συσχετισμούς» που είχαν το 2015.  Όπως πρόσθεσε «η χώρα έχει αξιοπιστία, εφόσον έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά και η Ευρώπη, δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει νέο ζήτημα, διακινδυνεύοντας την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη δίνη της ύφεσης και της αστάθειας, δεδομένου μάλιστα ότι έχει να διαχειριστεί έναν κρίσιμο κύκλο εκλογών σε σειρά χωρών της ΕΕ».

Ο πρόεδρος της Βουλής, υπενθύμισε επίσης σε όσους  ζητούν νέες  περικοπές στις συντάξεις, ότι στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που στηρίζουν τους άνεργους και τις οικογένειες που επλήγησαν από την κρίση. «Η οικογενειακή οικονομία, δεν είναι ασφαλώς η αντίληψή μας, αλλά στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε, τότε οι άνθρωποι θα πέθαιναν στα κάρα. Πώς πιστεύουν όλοι αυτοί που λένε αυτές τις βλακείες ότι έχουν επιβιώσει τόσο καιρό οι άνεργοι, όσοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ημιαπασχόληση, τους χαμηλούς μισθούς. Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι, συντηρούν τα εγγόνια τους, τα παιδιά τους, τους άνεργους. Έλεος πια με αυτές τις ανοησίες!», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Αυτοί οι έξυπνοι τεχνοκράτες, που εγείρουν ζήτημα Ασφαλιστικού, δεν σταθμίζουν την συμμετοχή των συνταξιούχων στην συνοχή της κοινωνίας, που μετρά 1.250.000 άνεργους», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης για το συγκεκριμένο ζήτημα.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top