Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ζήτησε εκ νέου την παραίτηση Τόσκα, με τον υπουργό να απαντά αργότερα στον ίδιο σταθμό, χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση του δημάρχου «εκστρατεία συκοφάντησης».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμίνης επανέλαβε το αίτημά του για την παραίτηση του υπουργού. «Πόσοι κάδοι, πόσα τρόλεϊ, πόσα περίπτερα πρέπει να καούν στο ίδιο σημείο και πόσα αγάλματα πρέπει να καταστραφούν για να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας ένας υπουργός;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας που τόνισε ότι η ικανότητα της αστυνομίας είναι «αδιαμφισβήτητη».

Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία και προσωπικά στον Νίκο Τόσκα, ο κ. Καμίνης σχολίασε πως, αν και δεν έχει ζητήσει, ποτέ στο παρελθόν, την παραίτηση κάποιου υπουργού, προβαίνει σε αυτό το αίτημα τώρα καθώς η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές πως ο κ. Καμίνης «έχει άλλες επιδιώξεις και πολιτικές φιλοδοξίες».

«Από συνήγορος του πολίτη έχει γίνει συνήγορος άλλων συμφερόντων και πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω. Τόσο χρόνια που η Αθήνα καιγόταν γιατί δεν ζητούσε παραιτήσεις;» διερωτήθηκε.

Tags: