Την ώρα της επίσκεψης του Πάνου Καμμένου στην αεροπορική βάση της Σκύρου, τέσσερα τουρκικά F-16, χωρισμένα σε δύο ζεύγη, μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 12.30 το μεσημέρι, από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και επί 50 λεπτά έκαναν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Αμέσως απογειώθηκαν από τη Σκύρο δύο ελληνικά F-16, που αναχαίτισαν τα τουρκικά, τα οποία έπαιρναν μέρος σε αεροναυτική άσκηση νοτιοδυτικά της Λέσβου.   

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, ο υπουργός Άμυνας φαίνεται σαν να «σταυρώνει» το ένα από τα δύο ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Σκύρο για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά. Συνολικά σήμερα 6 τουρκικά μαχητικά και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε 6 παραβιάσεις στο Αιγαίο. 

Ο Πάνος Καμμένος, μαζί με τους αρχηγούς της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού επισκέφτηκε μονάδες της Σκύρου και τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και εξήρε το ρόλο των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων.   

Την ίδια στιγμή, με επιστολή της προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη απορρίπτει τις τουρκικές θέσεις για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, και τονίζει ότι η Άγκυρα δεν λαμβάνει υπόψη τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών, όπως η χώρα μας, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.