Τσίπρας: Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση στο τέλος Ιανουαρίου

Αυτή τη φορά πήγε για να ευχηθεί χρόνια πολλά στους δημοσιογράφους - Τι είπε για τον Σόιμπλε

«Στόχος μας είναι η αξιολόγηση να κλείσει τέλος Ιανουαρίου, αυτό θέλουμε, γι αυτό παλεύουμε και ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στους οποίους πήγε να ευχηθεί χρόνια πολλά (σε καλό κλίμα αυτή τη φορά και όχι σε ατμόσφαιρα εκνευρισμού, όπως στην Κρήτη… ).         

Σε ερώτηση αν έστειλε ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος  την επιστολή στους εταίρους με τις διαβεβαιώσεις ότι το βοήθημα στους συνταξιούχους θα δοθεί μόνο μία φορά,  ο πρωθυπουργός απάντησε πως δεν γνωρίζει, επειδή βρισκόταν στην Κρήτη. «Υποθέτω ότι την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη» τόνισε.

Για μία ακόμη φορά τις τελευταίε ημέρες,  ο κ. Τσίπρας διέψευσε κατηγορηματικά την εκλογολογία. «Δεν είναι στις προθέσεις μας, ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές;  Δεν υπάρχει λόγος, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές» σχολίασε. 

«Το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα: Συνταγματική Αναθεώρηση, Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κοινωνίας, οι βασικές προτεραιότητες» τόνισε επίσης για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.    

Για τις εκλογές στη Γερμανία δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου, χαμογελώντας ο ίδιος αλλά και προκαλώντας γέλια στους δημοσιογράφους, ότι «το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών!

Σχετικά με το Κυπριακό,  ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τις γιορτές προετοιμάζεται για την Γενεύη, αλλά δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις,  με δεδομένο ότι «είναι ο γνωστός Ερντογάν».  Για το ίδιο ζήτημα δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ποια στάση θα κρατήσει αν  γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο. αλλά δεσμεύτηκε ότι «θα πάρει θέση, δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top