Τόσκας: «Ο Καμίνης προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα της κοινωνικής του επάρκειας»

«Έχουν μειωθεί οι καταστροφές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» είπε αναφορικά με τους μπαχαλάκηδες και τα επεισόδια στην Πατησίων

Τόσκας: «Ο Καμίνης προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα της κοινωνικής του επάρκειας»

Για «έλλειμμα κοινωνικής επάρκειας» κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, με αφορμή το ότι ο δήμαρχος τον κάλεσε να παραιτηθεί, μετά τον εμπρησμό στα τρία τρόλεϊ, το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Πατησίων.

Απαντώντας σε ερώτηση πως απαντάει στις επικρίσεις του δημάρχου, ο Νίκος Τόσκας είπε: «Ο κ. Καμίνης προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα της κοινωνικής του επάρκειας και αντί να προωθήσει σαν τουριστικό προϊόν, την Αθήνα η οποία είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και ασφαλής πόλη για να ζήσει κάποιος, προσπαθεί να σαμποτάρει αυτές τις προσπάθειες».

Ταυτόχρονα ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν τα Εξάρχεια και την Δυτική Αττική, ως χαλί για να κρύβουν τα προβλήματα, ενώ τώρα, για πρώτη φορά έγινε επιχείρηση στα Εξάρχεια, με στρατηγική επιλογή να χτυπηθεί πρώτα η μαφία των ναρκωτικών.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι στην συνέχεια θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία και οι μπαχαλάκηδες. «Δεν μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη από εμάς και κάθονται ειρηνικά και συζητάνε. Μας ενδιαφέρουν αυτοί που παρανομούν», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Σε παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι η εικόνα την πυρπόλησης των τρόλεϊ δυσφημίζει την χώρα και πως σχολιάζει όσα έγιναν, ο αναπληρωτής υπουργός, απάντησε ότι δεν τον ευχαριστούν αυτά τα γεγονότα, αλλά όπως είπε, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως έχουν μειωθεί οι καταστροφές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, της «μηδενικής ανοχής» των τότε κυβερνήσεων και χαρακτήρισε λάθος να απομονώνεται το χθεσινοβραδινό περιστατικό και να συγκρίνεται ανεξάρτητα από την συνολική εικόνα.

Στην συνέντευξη ο Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε και στα τραγικά γεγονότα στην Γερμανία και στην Τουρκία και απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια στην χώρα, ωστόσο, υπάρχει στενή συνεργασία με τις άλλες ευρωπαϊκές αστυνομίες και θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας για τις εορτές.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top