Τσίπρας: Οριστικά στις 22 Δεκεμβρίου ο «μποναμάς» - Δεν υπάρχουν άλλα εισπρακτικά μέτρα

Και υπόσχεση ότι θα δοθούν και άλλες παροχές!

Στις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους το εφάπαξ βοήθημα, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην  ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης.  

«Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι η "13η σύνταξη" θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου, το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προσπαθεί να μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε τα ποσά που πλεονάζουν» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας,  ενώ  έβαλε χρονικό όριο  στη συμφωνία «το αργότερο τα μέσα του 2018», πέραν του οποίου δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και άλλα μέτρα.

«Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν», υποστήριξε.

Ανέφερε ακόμα ότι είναι υποχρέωση των εταίρων να καθοριστούν και εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και υπενθύμισε ότι  ο οδικός χάρτης της συμφωνίας, προβλέπει έξοδο στις αγορές μέσα στο 2017. «Απαιτούμε έτσι όπως εμείς εφαρμόζουμε τη συμφωνία, να εφαρμοστεί και από τους εταίρους», συνέχισε.

Πρόσθεσε ακόμη  ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν», ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα και χωρίς τις υπερβολικές, απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός, σε σχέση και  με τις πολιτικές εξελίξεις, ότι ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παροχές, εφόσον συνεχιστεί η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top