ΜΠΛΟΚΟ από 5 χώρες: Χωρίς απόφαση για τον «μποναμά Τσίπρα» το EWG – ΔΙΟΡΙΑ μέχρι αύριο!

Πηγή των Βρυξελλών: Έγινε ανταλλαγή απόψεων με εποικοδομητικό τρόπο - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

ΜΠΛΟΚΟ από 5 χώρες: Χωρίς απόφαση για τον «μποναμά Τσίπρα» το EWG – ΔΙΟΡΙΑ μέχρι αύριο!

Νέα προθεσμία στην Ελλάδα, την Κομισιόν και ορισμένα κράτη μέλη που διαφώνησαν, απηύθυνε σήμερα η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Euro Working Group - EWG), μέχρι το τέλος των εργασιών (close of business) της αυριανής μέρας, ώστε να καταλήξουν σε μια συναινετική φόρμουλα για το πως θα «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία «πάγωσαν» μετά τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για 13η σύνταξη και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου.

Πηγή της ευρωζώνης που μίλησε στο star.gr μετά την τηλεδιάσκεψη, ανέφερε τα εξής: «Το EWG αντάλλαξε απόψεις με εποικοδομητικό τρόπο για τις συνέπειες των πρόσφατα νομοθετηθέντων φορολογικών μέτρων στην Ελλάδα, στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με διάφορες πιθανές επιλογές για να απεμπλακεί η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε πλήρης συναίνεση. Συζητήσεις στα κράτη μέλη θα συνεχίσουν μέχρι αύριο, στο κλείσιμο των εργασιών, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση για την περαιτέρω διαδικασία».

Η πηγή της Ευρωζώνης που μίλησε στο star.gr, έκανε λόγο για πέντε χώρες που είχαν διαφορετική εκτίμηση για την εισήγηση της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM για τα μέτρα και ζήτησαν επιπλέον λογιστικές και πολιτικές διευκρινίσεις.

Το σώμα στο τέλος όρισε την αυριανή ημέρα ως προθεσμία για να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, αλλά και για να παράσχει τις επιπλέον διευκρινίσεις η Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top