ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ! Βενιζέλος: Ο Σόιμπλε μου πρότεινε Grexit επί πληρωμή

Τι αποκάλυψε στη Βουλή για την πρόταση του Γερμανού Οικονομικών

Βενιζέλος: Ο Σόιμπλε μου πρότεινε Grexit επί πληρωμή

Πρόταση για Grexit με αντάλλαγμα…  μερικά δισ. ευρώ  σε ανθρωπιστική βοήθεια είχε υποβάλλει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως  αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα στην υπο-επιτροπή της  Βουλής σχετικά με το χρέος, για το διάστημα που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών!            

«Ο κ. Σόιμπλε μου το έθεσε 2 φορές, σε πολύ κλειστές συναντήσεις, δηλαδή μόνον ο κύριος Σόιμπλε με τον κύριο Άσμουνσεν και  μόνον εγώ με τον κύριο Ζαννιά» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.   

Όπως πρόσθεσε,  οι συναντήσεις έγιναν στο Βόσπλατ και στο Βερολίνο. «Το ζήτημα ήταν "μήπως είναι καλύτερο για την Ελλάδα να επιστρέψει στην δραχμή. Εντάξει, θα υπάρξει μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα πακέτο βοήθειας, και χρηματικό, όχι μεγάλο, κάποια δισεκατομμύρια… Και ας πούμε ένα καραβάνι αεροπορικό, μια αερογέφυρα που θα λύνει προβλήματα, νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, τροφοδοσίας και βεβαίως θα παίρνετε από τα μηχανήματα των τραπεζών σφραγισμένα ευρώ δηλαδή μη-εμπορεύσιμα, δραχμές δηλαδή,  ώσπου να τυπωθεί το νέο νόμισμα, τα οποία θα είναι ξέρω γω, 50 – 60 ευρώ την εβδομάδα”» ανέφερε για την πρόταση του  έκανε ο Σόιμπλε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! 

«Μπορούσε να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο το αν θα έπρεπε να μπούμε στην ΟΝΕ κι άλλο αν πρέπει να βγούμε. Τελείως διαφορετική υπόθεση» τόνισε επίσης ο κ. Βενιζέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες για παρόμοια πρόθεση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών έχουν δει κι άλλες φορές το φως της δημοσιότητας, αλλά αυτή την φορά τις επιβεβαιώνει και μάλιστα με λεπτομέρειες, ο κ. Βενιζέλος, ένας από τους πρωταγωνιστές των συγκεκριμένων συζητήσεων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top