ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή-Πρώτη ανάρτηση 11:22

ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Εκτός από τη ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή  σε νέες ανακοινώσεις τους καταδίκασαν τις χθεσινές επιθέσεις σε Άγκυρα και Βερολίνο. Το ίδιο και ο Βασίλης Κικίλιας σε σημερινές του δηλώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αιματηρές επιθέσεις στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελβετία μας γεμίζουν με θλίψη και αποτροπιασμό»

Εντωμεταξύ, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:  «Οι αιματηρές επιθέσεις στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελβετία μας γεμίζουν με θλίψη και αποτροπιασμό. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο φόβος και ο πανικός, που επιχειρούν να σπείρουν όσοι προβαίνουν σε αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες, δεν πρέπει να επικρατήσουν.

Οι δυνάμεις της Διεθνούς Κοινότητας οφείλουν να συντονίσουν τις δράσεις τους για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ασφάλεια όλων των λαών.  Είναι ευθύνη όλων μας να υψώσουμε τείχος απέναντι στη βαρβαρότητα και να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες».

Κικίλιας: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε τρομοκρατική επίθεση»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τα γεγονότα στην Άγκυρα και το Βερολίνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, από την πρώτη στιγμή, τη θλίψη του για τα θύματα στο Βερολίνο και τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα. Έχει ήδη αποστείλει συλλυπητήριες επιστολές στον Πρόεδρο Πούτιν και την Καγκελάριο Μέρκελ.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε τρομοκρατική επίθεση. Εκφράζει, ταυτόχρονα, ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς τα γεγονότα αυτά αποτελούν πηγή ανησυχίας σε μια περιοχή που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει ρόλο σταθερότητας και ασφάλειας».

ΠΑΣΟΚ: «Η επόμενη μέρα πρέπει να δώσει στην ειρήνη μια ευκαιρία»

«Ο φόβος δεν θα νικήσει» τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Οι τρομοκράτες δείχνουν ξανά το αποτρόπαιο πρόσωπο τους. Συλλυπητήρια στις οικογένειές των θυμάτων».

«Η επόμενη μέρα πρέπει να δώσει στην ειρήνη μια ευκαιρία» καταλήγει.

Το Ποτάμι: Αυτού του είδους η τυφλή τρομοκρατία δεν έχει παρά ένα μόνο στόχο: Τον αριθμό των θυμάτων

Το Ποτάμι, πέρα από τη χθεσινή ανακοίνωση, στην οποία  «καλούσε τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και πρωτίστως τη δική μας κυβέρνηση - να επισπεύσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διεξόδου από την κρίση και το οριστικό κλείσιμο του προβλήματος που με τη διαιώνισή του έχει προκαλέσει αλυσιδωτά δεινά και απρόβλεπτες εξελίξεις σε πολλές χώρες», σήμερα σχολιάζει την επίθεση στο Βερολίνο, σημειώνοντας:

«Πριν από λίγες μέρες η Γερμανίδα υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε σε επίσημη επίσκεψη σε Αραβική χώρα να φορέσει όσα επιβάλλει ως εμφάνιση στις γυναίκες μια στενόμυαλη  εκδοχή του Ισλάμ. Ήταν η πρώτη Ευρωπαία πολιτικός που έστειλε το μήνυμα ότι άλλο σεβασμός και άλλο υποταγή.

Χτες ανάμεσα στους νεκρούς του Βερολίνου πιθανόν να βρίσκονταν και άνθρωποι που έχουν πάρει μέρος σε πορείες υπέρ της ειρήνης και εναντίον του πολέμου στη Συρία. Και πιθανόν , ανάμεσα στους νεκρούς να βρίσκονταν και άνθρωποι που είχαν στηρίξει την ανοιχτή πολιτική στο προσφυγικό της Γερμανικής κυβέρνησης.

Ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση, αυτού του είδους η τυφλή τρομοκρατία δεν έχει παρά ένα μόνο στόχο: Τον αριθμό των θυμάτων. Το φόβο ότι αύριο μπορεί να είναι η σειρά μας , η σειρά των αγαπημένων μας προσώπων. όσο περισσότερα θύματα τόσο το καλύτερο.

Οι δράστες κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται να καλυτερεύσουν τη ζωή των ομοθρήσκων τους που ζουν μόνιμα στην Ευρώπη. Απεναντίας: Θέλουν τα αστυνομικά μέτρα και τους περιορισμούς που ακολουθούν πάντα μετά από τέτοιες σφαγές. Θέλουν σύγκρουση, τείχη, εμφυλίους και μίσος.

Μια Ευρωπαία πολιτικός έδωσε την απάντηση, σεβόμενη τον άλλο αλλά μη αποδεχόμενη τη στέρηση των δικών της ελευθεριών. Μένει στους υπόλοιπους να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, σύνεση  αλλά και αποφασιστικότητα και δύναμη αυτή την αλλοπρόσαλλη, τυφλή τρομοκρατία. Και τους "προφήτες της". Στη Γερμανία και παντού»

Ανάρτηση Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter

«Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά και ψύχραιμα στην τρομοκρατία. Να μην σκεπάσουν οι ακραίες φωνές τον Πολιτισμό και τη λογική μας» σημείωσε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

ΚΚΕ: Αυτές οι ενέργειες, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες επιδιώξεις των δραστών, αποτελούν συστατικό στοιχείο του περιαλιστικού πολέμου στον 21ο αιώνα

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, καθώς επίσης και την πολύνεκρη επίθεση στο Βερολίνο. Αυτές οι ενέργειες, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες επιδιώξεις των δραστών, αποτελούν συστατικό στοιχείο του περιαλιστικού πολέμου στον 21ο αιώνα κι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το σε ποιο βαθμόη δραστηριότητα τέτοιων οργανώσεων διαμορφώνεται κάτω από τη στήριξη ή ανοχή ιμπεριαλιστικών κέντρων ή εκδηλώνεται ως στοιχείο αυτονόµησης αυτών των δυνάμεων από τα όποια ισχυρά κέντρα τούς ενίσχυσαν στο παρελθόν.

Οι ενέργειες αυτές και ιδιαίτερα η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη πραγματοποιούνται σε μια περίοδο, που οξύνονται οι ανταγωνισμοί γύρω από την κατάσταση στη Συρία, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων στρατηγικής σημασίας, ανταγωνισμοί οι οποίοι εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς. Οι λαοί χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους, την αλληλεγγύη τους, την κοινή τους δράση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι οποίο αξιοποιούν ποικιλόμορφα κι αυτές τις ενέργειες».

Χρυσή Αυγή: Να κλείσουν τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες

«Εγκληματίες ισλαμιστές ντυμένοι "πρόσφυγες" δολοφόνησαν και πάλι αθώους πολίτες, αποδεικνύοντας πως για να παταχθεί η τρομοκρατία των τζιχαντιστών πρέπει να κλείσουν άμεσα τα σύνορα για όλους τους λαθρομετανάστες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top