Η ιστορία… επαναλαμβάνεται; Τι έλεγε η Μέρκελ στον Σαμαρά το 2014 και τι είπε τώρα στον Τσίπρα

Τα συμπεράσματα για τα «μελλούμενα»... δικά σας

Η ιστορία… επαναλαμβάνεται; Τι έλεγε η Μέρκελ στον Σαμαρά το 2014 και τι είπε τώρα στον Τσίπρα

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει πολλές προσδοκίες από τη συνάντηση αλλά τη Μέρκελ να μην κάνει καμία ουσιαστική υποχώρηση και να αρκείται απλά στο να διαπιστώσει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Από την πλευρά μου μπορώ μόνο να πω ότι γνωρίζω πως πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, πόσοι άνθρωποι είναι άνεργοι, αλλά είναι πλέον ορατά τα πρώτα σημάδια επιτυχίας των προσπαθειών. Από την πλευρά της η Γερμανία θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να σας  στηρίξουμε περαιτέρω σε αυτή την προσπάθεια. Σήμερα μιλήσαμε για την πολιτική εργασία και τη δουλειά του πρωθυπουργού και για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Έχω την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός κυβερνάει με μεγάλη αποφασιστικότητα τη χώρα και αυτό το κάνει επί της βάσης των διεθνών συμφωνιών σε στενή συνεργασία με όλους τους εταίρους και μάλιστα βήμα προς βήμα προς μία καλύτερη κατεύθυνση, προς ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα απ’ ότι το παρελθόν. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν επομένως όλα αυτά τα θέματα,  ποια είναι η κατάσταση, ποια  προβλήματα υπάρχουν ακόμα, ποιες επιτυχίες έχουν σημειωθεί, και ευτυχώς υπάρχουν επιτυχίες. Τίποτα άλλο δεν ήταν το αντικείμενο συζήτησης σήμερα» είχε δηλώσει –μεταξύ άλλων- η γερμανίδα καγκελάριος μετά την συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.

Θυμηθείτε τι ακολούθησε μετά τα τόσο «ζεστά» λόγια της Καγκελαρίου τότε...

Την Παρασκευή, ο Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος επίσης είχε αρκετές προσδοκίες από τη συνάντηση, συνάντησε την γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

«Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρείς θεσμούς και το Eurogroup. Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα ειλικρινείς» είπε –μεταξύ άλλων-  η  Μέρκελ.

Τα συμπεράσματα για τα «μελλούμενα», δικά σας...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top