Παραδοχή Βούτση: Σε καθεστώς επιτροπείας η Ελλάδα - Άλλοι χαράσσουν την πολιτική !

«Καμπανάκι» για τις συνέπειες στο πολίτευμα

Σήμα κινδύνου από τον Βουτση

Σήμα κινδύνου για τις συνέπειες από το «καθεστώς επιτροπείας» στο πολίτευμα εξέπεμψε  ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής,  με θέμα «Κοινωνική και Πολιτική εκπροσώπηση - Προκλήσεις και προοπτικές στη Δημοκρατία τον 21ο αιώνα»,  που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης,

Ο κ. Βούτσης, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «οι συνέπειες του καθεστώτος επιτροπείας ως προς τη λειτουργία του πολιτεύματος είναι πια παραπάνω από ορατές» και πως «η χάραξη πολιτικής και η λήψη αποφάσεων που αφορούν τη δημόσια διοίκηση εξαρτάται πια αποφασιστικά από υπερεθνικούς οργανισμούς».

 Ως συνέπεια, πρόσθεσε,  «επηρεάζεται σημαντικά η δυνατότητα νομοθέτησης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, γεγονός που δημιουργεί το ερώτημα για το αν τελικά η παραγωγή πολιτικής εξακολουθεί να πηγάζει από τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη λαϊκή κυριαρχία μέσω αντιπροσωπευτικών διαδρομών».

Προειδοποίησε επίσης  ότι «όσο η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία δεν αφουγκράζονται τις ανάγκες των πιο αδύναμων πολιτών, τόσο η δημοκρατία θα κινδυνεύει να μείνει ένα κουφάρι άδειο από ψυχή και ζωή, απαρτιζόμενο μονάχα από ιστούς τυπικότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top