Προτιμούμε να έχουμε, αβάσιμες κατηγορίες, όσον αφορά στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, που μια στιγμή θα διαλυθούν γιατί θα γίνει κατανοητό τι ακριβώς συμβαίνει, από το να είμαστε υπόλογοι απέναντι στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, κυρίως δε, απέναντι στον Ελληνικό Πολιτισμό, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Σλοβακικής Δημοκρατίας Ρόμπερτ Κάλινακ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι της αναλογεί και στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Εκπληρώνει στο ακέραιο τα καθήκοντά της» και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξέρει κανείς τι σημαίνουν θαλάσσια σύνορα και να λάβει υπόψιν του επίσης και την ιδιομορφία των συνόρων μας με τη γείτονα Τουρκία. Και εδώ ακριβώς εμείς διακηρύσσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να φυλάξουμε τα σύνορα αυτά τα οποία είναι και σύνορα της ΕΕ αλλά και θα εκπληρώσουμε και όλες τις υποχρεώσεις μας που έχουμε απέναντι στον 'Ανθρωπο, γιατί ο Πρόσφυγας είναι 'Ανθρωπος και έχουμε υποχρεώσεις έναντι του Ανθρώπου με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. 'Αρα, και θα εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας αλλά και θα σεβασθούμε το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η προσφυγική κρίση δεν πρόκειται να τελειώσει εάν δεν λήξει ο πόλεμος στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή γεγονός που σημαίνει ότι οφείλουμε να έχουμε στενή συνεργασία η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

 

Tags: