Η γενιά των… 100 ευρώ και το κόλπο για την δήθεν «μείωση» της ανεργίας

Το σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τις αποκαλύψεις για «εργασιακή ζούγκλα»

Τις ανακοινώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Aχτσιόγλου από το Βερολίνο όπου μίλησε για 127.000 εργαζόμενους  που αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ σχολίασε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ενώ υπάρχουν κι άλλοι  300.000 εργαζόμενοι που έχουν αμοιβές έως 400 ευρώ.

«Αυτές είναι συμβάσεις εκ περιτροπής,  για μια ώρα την ημέρα, για δύο ώρες την ημέρα,  που βεβαίως αυτό ποτέ δεν τηρείται. Τα παιδιά αυτά δουλεύουν σχεδόν κανονικά και αμείβονται ελάχιστα. Είναι μια νέα γένια νεόπτωχων και κανείς δεν το εμποδίζει. καθώς, βολεύει και λίγο γιατί αυτοί λογίζονται σαν εργαζόμενοι κι έτσι βελτιώνονται οι δείκτες της ανεργίας. Δήθεν πέφτει η ανεργία ενώ έχεις μισό εκατομμύριο κατ’ ευφημισμόν εργαζόμενους»  τόνισε η δημοσιογράφος.   

Κατέληξε στο σχόλιό της, η Κάτια Μακρή:

«Μιλάμε για την απόλυτη ζούγκλα και βλέποντας το αυτό αναρωτιέμαι δυο πράγματα:  

-Πώς είναι δυνατόν η υπουργός που είναι ένας νέος άνθρωπος,  απλώς να το διαπιστώνει χωρίς να κινητοποιείται, να ξαγρυπνήσει για να το αλλάξει.

-Πόσο έμμονοι είναι οι δανειστές; Τι αλλαγες μπορούν να ζητούν οι δανειστές στα εργασιακά, όταν η πραγματικότητα στην αγορά εργασίας ξεπερνά πλέον και την πιο αρρωστημένη  φαντασία;».  

«Πρόκειται περί ανεκδότου» σχολίασε από την πλευρά της για τις απαιτήσεις και την πραγματικότητα,  η  παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top